• DOLAR 32.573
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2426.55
  • ...
ÖNDER "5'inci Kültür Sanat Ödülleri" sahiplerini buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

ÖNDER "5'inci Kültür Sanat Ödülleri" Zeytinburnu Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Covid-19 tedbirleri kapsamında yalnızca ödül alan isimler iştirak ettiği ödül töreni Oyuncu Ali Nuri Türkoğlu’nun sunumuyla gerçekleşti.

Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Togolu Hafız Abassa İbrahim’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, ÖNDER’in 62 yıldır eğitim ve kültür alanında çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

"Amacımız, gençlere rol model olmaktır"

İmam hatipler özelinde gençlerin eğitimi ve hayatın tüm alanlarında gerekli donanımları kazanarak yetiştirilmeleri için çalıştıklarını kaydeden Çal, “Genç kardeşlerimizin bilimde, kültürde, sanatta, sporda, akademide, siyasette, askeriyede kısacası hayatın her alanında ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak donanımla yetişmeleri için gayret gösteriyoruz. Amacımız, geleceğin mimarı gençlerimize kültür ve sanat alanında öncülük ve önderlik edecek çok kıymetli isimleri göstermek, onlara rol model sunmaktır. Alanında en iyi örnekleri görerek, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirmelerini sağlamaktır." dedi.

"Kültür sanat bir ihya ve inşa hareketidir"

Ödülü hak eden nice kıymetli isimden sadece bir kısmına ödül takdim etmek için burada olduklarını belirten ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Tayfur Esen de ödüle layık görülenleri tebrik etti.

Kültür sanat çalışmalarının insan olma, insan kalma mücadelesi olduğunu söyleyen Esen, "Kültür ve sanat faaliyetleri insanın iç dünyasını mutmain ederken dış dünyasını mamur eden bir ihya ve inşa hareketidir" diye konuştu.

Gelecek bu tohumlarla kurulacak

Programa ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise, geleceğin beklentisiz bir tohum gibi atılan çalışmalarla kurulabileceğini söyledi. Arısoy, çalışmada emeği geçenlere ve ödül alan isimlere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

11 kategoride ödül verildi

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen törende 11 kategoride kişi ve kuruma ödül verildi. 7 ödül kişilere giderken, 4 ödül de imam hatip liselerinden farklı kategorilere verildi.

ÖNDER Özel Ödülü emekli din görevlisi Emrullah Hatipoğlu’na, ÖNDER Sanata Hizmet Ödülü Hattat Talip Mert’e, Yılın Fikriyat Ödülü Prof. Dr. Tahsin Görgün’e layık görüldü.

Yılın Sinema Ödülü Karınca filmi ile yönetmen Nazif Tunç’a, Yılın Edebiyat Ödülü Yazar Hüseyin Su’ya, Yılın Müzik Ödülü müzisyen Doç. Dr. Fatih Koca’ya, Yılın Medya Ödülü ise gazeteci Bünyamin Yılmaz’a takdim edildi.

Eğitimciler ve gençler de ödüllendirildi

İmam hatip liselerine dönük ödüllerden Yılın Eğitimcisi ödülüne Sakarya Adapazarı Anadolu İHL’den Ayhan Yağız, Yılın Okul Dergisi ödülü Çanakkale Anadolu İHL’den Tarassut dergisi, Yılın Okul Kültür Sanat Medyası ödülü Adana Çukurova Hümeyra Ökten Kız Anadolu İHL’den Kültür Sanat Bilim Portalı’na verildi. Yılın Okul Kültür Sanat Projesi ödülüne ise Ankara Batıkent Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İHL’den Okumak Hayat Yazmak Nefestir isimli proje layık görüldü.

Ödül töreni, ÖNDER'in YouTube kanalı ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir