• DOLAR 32.452
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2471.736
  • ...
İmam hatip öğretmeninden eTwininnig projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkavak İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Rahmi Aksu, eTwininnig üzerinden, "Matematikçi Dedektifler" ve "Pandemi Sürecinde Çocuk ve Oyun" konulu 2 proje başlattı.

Türkiye'den ve Azerbaycan'dan öğretmenlerin yer aldığı projeler hakkında bilgi veren Aksu, öğrencide olumlu tutum geliştirmek, öğrenciler arası iletişim ve etkileşimi artırmak amacıyla bu projeleri başlattıklarını vurguladı.

Aksu, Matematikçi Dedektifler hakkında şunları söyledi:

Matematik yaşam biçimidir. Bir çok bilim dalından matematiği çıkartırsanız bilimler bilim olma özelliğini kaybeder. Bilimler var olan olayları ifade etmek için yardımı matematikten almaktadır. Bu projenin amacı, geçmişten günümüze matematik biliminin gündelik yaşamda nasıl kullanıldığını ve diğer bilim dallarına nasıl bir yardımı dokunduğunu ortaokul matematiğini esas alarak incelemektir. Projemiz Ocak-Haziran ayları arasında gönüllü 7'nci sınıf öğrencileri ile yapılacaktır.

Aksu, Pandemi Sürecinde Çocuk ve Oyun projesi hakkında ise şunları kaydetti:

Covid-19 kelebek etkisi yaratarak tüm dünyayı etkilediği gibi çocuklarımızı da etkilemiştir. Bu etkilerin izlerini silmek adına bu projeyi başlatmak istedik. Oyun oynamak; çocuklar için yemek yemek ve uyumak gibi doğal bir ihtiyaçtır. Aynı zamanda çocuğun psikolojik, sosyal ve zihinsel gelişimini de desteklemektedir. Çocuğun hayal dünyası, eğlencesi ve kişilik gelişiminin en önemli etmenidir. Oyun en iyi eğitim ve öğretim metodudur. Çünkü kalıcı davranış değişiklikleri kazandırır. Çocukların gerçek hayatla ilk iletişimlerini kurdukları oyunları engellersek, sağlıklı gelişimlerini de önlemiş olacağımız unutulmamalıdır. Oyun çocuğun işidir ve bu iş oldukça önemlidir. Çocuğun kendini en rahat ifade ettiği yer oyundur. Çocuk oyunla büyür, oyunla olgunlaşır, oyunla gelişir. Çocuğa normal yollardan öğretemeyeceğiniz birçok şeyi oyunla öğretmeniz mümkündür. Bu kapsamda akıl ve zeka oyunları ile geleneksel oyunları oynatarak sağlık nesil sağlıklı gelecek projesine hizmet etmeyi planlıyoruz.

Aksu, projelerde yer alan öğretmenleri de şöyle sıraladı:

"Dilek Dalkılıç / Ali Güneri ORTAOKULU / Kartepe / Kocaeli

Derya Akyol/Ünye Bilim ve Sanat Merkezi/Ordu

Melike Gözde Koçak/ Yahyalar Durali Bezci Ortaokulu/Ankara

Halil İbrahim Şenel/19 Eylül Ortaokulu/Ordu

Dilek Kaya Şenel/Altınordu Ortaokulu/Ordu

Murat Taşkın/Fatih Ortaokulu/Ankara

Filiz İşlek/Mehmet Ahmet Genç Ortaokulu/Balıkesir

Funda Nur Kibaroğlu/Halil Kut Paşa Ortaokulu/Ankara

Gülten Kardaş Kiyat/ Zafer Sarıyer Ortaokulu/Beykoz/İstanbul

 Naila Abbasova/271 Nomreli Tam Orta Mektep/Bakü/Azerbaycan" (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir