• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
Gaziantep'te fidan dikimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz yıl Gaziantep Valiliği öncülüğünde başlatılan 27 milyon fidan kampanyası kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehitkamil ilçesinin Şehirgösteren Mahallesinde karaçam ağacı dikimi yapıldı.

Kentteki bir halı firması ile yapılan protokol kapsamında ortak yapılan ağaçlandırma çalışmasına Vali Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı katıldı.

 

Ağaç dikimi sonrası Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ticaret Borsası arasında şehir merkezinde yürütülen ağaçlandırma çalışması için işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol ile birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ticaret Borsası proje kapsamında “Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller Projesi” ile belirlenen alanlardan birinin yeşillendirmesini beraber yapacak.

Törende konuşan Vali Gül, şehirde herkesin daha fazla yeşil alan istediğini belirterek Orman Genel Müdürlüğü’nün ağaçlandırmaya uygun bütün şehir dışındaki alanları ağaçlandıracağını söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise, “Şehrin etrafına dikilen ağaçlar önemli ama şehrin içerisine büyük ağaçlar dikmek, şehri yeşillendirmek açısından çok önemli. 25-30 yıl önce biraz daha önem verseydik, parklara daha büyük ağaçlar dikmeye çalışsaydık, şehrin görüntüsü hem yukarıdan hem aşağıdan çok farklı olurdu.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise fidan dikimlerinde büyük ve aromatik ağaçlara, toprağın özelliğine ve iklime dikkat edildiğini belirti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan’da ağaçlandırma imkanı sağladığı için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir