• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Siirt Belediyesi vergi borçlarının yapılandırma başvuru süresini uzattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

31 Aralık 2020 tarihinde sona eren vergi borcu yapılandırma müracaatı bir ay daha uzatıldı.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, yapılandırma süresinin 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldığını belirterek belediyeye borcu bulunan vatandaşların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Hacıbektaşoğlu, 17 Kasım 2020 tarih ve 31307 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ‘bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7256 sayılı kanun’ çerçevesinde su, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam ve işgaliye gibi borçların yeniden yapılandırılacağını açıkladı.

Vergi affı ile ilgili mükelleflere çağrıda bulunarak yapılandırmadan faydalanmalarını isteyen Hacıbektaşoğlu, müracaatların bu ayın sonuna kadar devam edeceğini ve vergi affından yararlanmak isteyen mükelleflerin bir an önce borçlarını yapılandırması gerektiğini ifade etti.

Hacıbektaşoğlu, “Emlak, ilan ve reklam, çevre ve temizlik vergisi, harçlar ve ücretler, su ve atık su alacakları kapsamında belediyemize borcu olan vatandaşlarımız bu kanundan yararlanabilecek. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın 31 Ocak’a kadar Mali Hizmetler Müdürlüğümüze bağlı Gelirler Şefliğine başvurmaları gerekiyor. Vatandaşlarımız borçlarını peşin ya da 6, 12 veya 18 taksitle ödeyebilecek.” diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir