• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
Şeytan: “Ben sadece eşeği saldım” dedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Can – Haber Yorum

Galiba CHP-HDP koalisyonu bu yıldan da umutlarını kesmişler ki ortalığı karıştırmanın startını hemencecik verdiler.

Önce Can Ataklı işaret fişeğini çaktı.

Ataklı "Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Darbe, hem de bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok"  “Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım” dedi.

Can Ataklı'nın darbe imasının ardından eşgüdümlü olarak Cumhuriyet Gazetesi de skandal ifadelerle darbe imasında bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi, hazır İlker Başbuğ “Kontgerilla görmedim bilmiyorum” demişken onun fotoğrafıyla birlikte "Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı 27 Mayıs önlenebilirdi" sözlerini paylaşarak muhalefet partilerinin erken seçim sözlerini hatırlatıp 'Erken seçim olmazsa yeni bir 27 Mayıs yaşanabilir' imasında bulundu.

Bunlar sürerken bir hamle de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan geldi. Boğaziçi Üniversitesine atanan rektörü protesto etkinliğine katılan Kaftancıoğlu, örgütlü dayanışma vurgusu yaparak; "Boğaziçi Üniversitesi ve destek veren diğer üniversite öğrencilerine bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum her şeyden önce.. Örgütlü dayanışmayla; üniversitelere intihal ya da kayyumla değil zekayla girilebileceğini bir kez daha gösterdikleri için.." 

BBC ve The Economist'in aşikar destekleri de ayrıca ele alınmalıdır.

Bunların hepsi sıradanmış gibi gözükebilir ancak önümüzdeki süreçte bu tür söylem ve eylemlerin sıklıkla yaşanacağı anlaşılıyor.

Bu girişimler (Kişiler değil de yapılanların önemli olduğu göz önünde bulundurulduğunda) şu hikayeyi anımsatıyor:

 Şeytanın çalışma yöntemiyle ilgili olarak bir hikaye anlatılır.

Rivayet o ki;

Bir Eşek bir ağaca bağlıymış!

Şeytan gelir ve eşeğin ipini çözer. Eşek, komşunun tarlasına girer ve kuru yeşil önüne geleni yemeye başlar. Tarla sahibi çiftçinin karısı eşeği görünce tüfeği çıkararak eşeği öldürür!

Eşeğin sahibi tüfek sesini işitince bakar ki eşeği ölmüş, sinirlenerek çiftçinin karısına kurşun boşaltarak onu öldürür.

Çiftçi dönüp karısını ölmüş görünce tüfeğini alarak eşeğin sahibini öldürür.

Eşeğin sahibinin oğlu, babasını ölmüş bulunca silahını alarak tarla sahibini ve büyük oğlunu öldürür…

Haber tarla sahibinin aile efradına ulaşır. Hepsi silahlarını alarak eşek sahibinin çiftliğine hücum ederek evde kim varsa öldürdüler ve ellerine geçirdikleri her şeyi yaktılar!!!

Şeytana sordular: Sen ne yaptın böyle? diye.

Şeytan: “Ben sadece eşeği saldım” dedi.

Bu hikayeden yola çıkan birileri de şu ibretamiz notu düşmüş:

“Bir ülkeyi yıkmak istediğinde oradaki eşekleri sal yeter!”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir