• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
Bin kişiye istihdam sağlayacak Kızılay fabrikasından dünyaya ürünler ihraç edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu üyesi Umut Yalçın ve Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu ile birlikte fabrika alanında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Çalık burada yaptığı açıklamada, Malatya’da Sümer Holding AŞ’ye ait olan ve 1989’da tamamlanan 52 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikanın, o tarihten bu yana hiç kullanılmadığını, yıllardır atıl halde bulunan fabrikanın Türk Kızılayı tarafından Afet Barınma Sistemleri Fabrikası’na dönüştürülmesinde sona gelindiğini söyledi.

"Mart ayında tamamlanması planlanan fabrikadan dünyaya ürünler ihraç edilecek"

Fabrika’nın fiziki gerçekleşme oranının yüzde 92'ye ulaştığını ve mart ayı sonunda faaliyete geçmesinin planlandığını belirten Çalık, "37 bin 500 metrekare kapalı alanda üretime başlayacak fabrikadan dünyaya ürünler ihraç edilecek, bu yatırım kente ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Bin kişiye istihdam kapısı olacak

Çalık, fabrikada yaklaşık bin kişinin istihdam edileceğini belirterek, bu alanda ‘lojistik köy’ projesinin de hayata geçmesi için gerekli girişimlerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Türk Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Yalçın ile Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu ise Milletvekili Öznur Çalık’ın Türk Kızılay’ını yürekten desteklediğini ve bu yatırımın gerçekleştirilmesinde çok büyük emek sahibi olduğu ifade ettiler. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir