• DOLAR 32.577
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2436.96
  • ...
Siirt'te fıstıktan sonra badem ve ceviz yetiştiriciliği yaygınlaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt Tarım İl Müdürü Ergün Demirhan, Kurtalan ilçesinin Aksöğüt köyünde, mevcut olan 100 dönümlük badem bahçesine 170 dönüm daha eklediklerini, yapacakları yeni projelerle bu rakamı 500 dönüme çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Badem fidanı dikimi dolayısıyla Aksöğüt köyündeki işletmeyi ziyaret eden Demirhan, Türkiye'nin badem ve ceviz açığının olduğunu ancak yapacakları çalışmalarla bu açığı kapatmayı hedeflediklerini dile getirdi.

 

"Ülkenin ceviz ve badem açığını kapatmak için ekim alanlarını yaygınlaştırıyoruz"

Demirhan, "Ülkemiz 150 bin ton üretime karşılık 50 bin ton badem, 225 bin ton üretime karşılık 75 bin ton ceviz ithalatı yapmaktadır. 320 bin dekar alanı ile Siirt fıstığı üretiminde Türkiye'de 3'üncü sırada olan ilimizde tarımsal ürün çeşitliliğini sağlamak ve ülkemiz badem ve ceviz açığının kapatılmasına katkı sağlamak amacıyla badem ve ceviz alanlarının yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz." dedi.

"7 bin fidan ile 170 dönümlük yeni badem bahçesi oluşturulacak"

Siirt'te 2017-2020 yılları arasında 5 bin dekar alana ceviz bahçeleri kurulduğunu aktaran Demirhan, "2025 yılına kadar ilimizde 20 bin dekar ceviz bahçesi kurulmasını hedefliyoruz. İlimizde badem yetiştiriciliği için de uygun iklim ve toprak koşulları bulunmaktadır. Aksöğüt köyünde geçmiş yıllarda kurulan 100 dönüm badem bahçesine ek olarak 7 bin fidan ile yeni 170 dönüm badem bahçesi oluşturulacaktır. Bakanlığımızın ve Valiliğimizin destekleriyle Aksöğüt köyümüzde badem bahçe alanımızı 500 dönüme çıkarmayı, yapılacak projelerle il genelinde badem yetiştiriciliğini teşvik ederek 2025 yılına kadar 15 bin dönüm badem bahçesi alanına ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir