• DOLAR 32.555
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2430.084
  • ...
Asi bir çocuğu düzeltecek 5 yöntem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ebeveyn olmak hiçbir zaman kolay olmamıştır. Çocuğunuz asi ise bu daha da zorlaşır. Ancak bu işin üstesinden gelmenin de yolları vardır.

Çocukların genellikle, ebeveyn otoritesine meydan okuma veya onları kontrol etmeye çalışan herkesin sınırlarını test etme eğiliminde olmalarına neden olan kendi başlarına asi bir yanı vardır. Çocuğunuzla bu tür sorunlar yaşıyorsanız, bu onların kendilerini bir kişi olarak gösterme ve onlar için yeni olan bir dünyada büyümek istemelerinin bir yolu olabilir.

Psikolog Lyliane Nemet-Pier, PSİKOLOJİLER'de, çocuğun kaprisleri veya yetersiz davranışları nedeniyle, kendisine dayattığı çerçevenin direncini test etmek için ebeveynlerini sonuna kadar ittiğini ve böylece güvende hissettiğini açıklar. 

Uzman bu bağlamda şunları ekliyor: “Çatışma, ebeveynin geminin kaptanı olduğunu ve çocuğun çocukluğunun manzarasının tadını çıkarmak için orada olduğunu ve dümeni tutmak zorunda olmadığını hatırlaması için bir fırsattır.”

Asi bir çocuğu düzeltecek 5 yöntem

Bu, en ufak bir itiraz veya muhalefet belirtmeden çocuğun istediğini yapmasına izin vermeniz gerektiği anlamına mı geliyor? Elbette hayır, ahlaki bir değer olarak saygının rolü burada devreye giriyor. Çocuğunuza bazı düşüncelerini dışsallaştırmanın doğru yolunu öğretmek ve aynı zamanda başkalarıyla iletişim kurmasına izin vermek de önemlidir.

Bu nedenle, bu saygı öğreniminin mutlaka onunla olan ilişkilerinizden geçmesi gerektiğini anlamanız çok önemlidir. Ona bunu aşılamakla ilgilenirseniz ilerlemenin en iyi yolu sabır, özveri ve aynı zamanda sevgidir. 


 
1. Hatayı belirtin ve tanıyın
Saygısızlık, pratikte her çocuğun düşebileceği bir hatadır, hatta temel değerleri öğrenme yolunda ilerlemeleri için gereklidir. Çocuk hatasını fark ettikten sonra, yaptığı hatayı kabullenecek ve yeniden yapılmaması gerektiğini bilecektir.

Bu nedenle, çocuğunuza hatayı tanımlamanız tavsiye edilir; bu, onu kabul etmesine yardımcı olacak ve öğrenimine duygusal ve pedagojik katılımınız ile işaretlenecektir.

2. Kabul edip, af dilemesine izin verin
Çocuk yanlış bir şey yaptığını kabul ettiğinde, sonraki adım onu kabul etmektir. Şimdi hatanın kendisine ait olduğunu düşünürse, doğal olarak kendisini sorumlu olarak görecektir. Bu nedenle af dilemesi ve aynı hatayı bir daha yapmayacağına söz vermesi önemlidir.

3. Anlayış gösterin
Çocuğu dinlemek ve anlamak, özellikle saygının bir parçası olduğu için ebeveyn hatalarını düzeltmek de ebeveynliğin doğal bir parçasıdır. Ayrıca, çocuğunuzun eylemlerine yönelik eylemlerinizin ve tepkilerinin, çocuğun belirli ilkeleri ve dolayısıyla geleceklerini kavrayışları üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu da unutmamalısınız. Eğer ona bir değer yerleştirirseniz, tutarlı olmalı ve ona saygı duymalısınız, böylece anlamını ve amacını kavrayabilsin.

4. Çocuğu test edin
Çocuğunuzun başkalarıyla olan ilişkilerinde nasıl saygılı olacağını anlamasına izin vermek için, aşılmaması gereken sınırları belirlemek gerekir. Özellikle zaman zaman kötü ve iyi arasındaki sınırlar göründüğü kadar net olmayabilir.

Bu nedenle, bir seçim yapmaları gereken durumlarla yüzleşmelerine izin vermeliyiz ve eğer bu doğru değilse, sinirlenmemeli, bunun yerine neyin yanlış olduğunu açıklamalıyız.  Çocuğunuz desteklendiğini ve tehdit edilmediğini hissederse, ona aktarmak istediğiniz değerleri özümsemekte hiçbir sorun yaşamayacaktır.

5. Onu destekleyin
Bir çocuk sürekli olarak çevresindeki dünya hakkında bilgi alma durumundadır. Bu nedenle, ona ne öğretmeye çalıştığınızı, dolayısıyla desteğin alaka düzeyini hatırlamama riskiyle karşı karşıya olduğu için onu talimatlarla veya derslerle aşırı yüklememek çok önemlidir.

Hatalar yaparsa, düzeltmesine izin verin ve her gün daha iyi olması için çabalayın. Ona, başkalarına meydan okumak ve onlara karşı çıkmak yerine, onlarla her zaman uyum içinde yaşamaya çalışmamız gerektiğini ve bunun açıkça saygının değerini içerdiğini öğretin.

Kaynak: Santeplumag

Bu haberler de ilginizi çekebilir