• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Bölge illerinin uçakları Batman Havalimanına iniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pandemi döneminde aktif bir şekilde faaliyet gösteren Batman Havalimanı’nın, haftada yaklaşık 30 uçağa ev sahipliği yaptığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, Batman’dan Ankara, İzmir ve İstanbul seferleri gerçekleşirken, Batman Havalimanı bölgenin de alternatif havalimanı konumunda bulunduğu bildirildi. Teknik problemler ve hava muhalefeti gibi nedenlerle bölge havalimanlarına iniş gerçekleştiremeyen uçakların, haftanın 7 günü 24 saat aktif durumda bulunan Batman Havalimanına iniş gerçekleştirdiği aktarıldı.

Özellikle kış aylarında Siirt, Muş, Diyarbakır ve Van gibi illerde yaşanan olumsuz durumlarda bu illerin uçaklarının Batman’a indiği belirtildi.

Açıklamada, “Pazar günü Muş Havalimanında yaşanan hava muhalefeti (görüş düşüklüğü) nedeniyle Muş uçakları peş peşe Batman Havalimanına iniş gerçekleştirdi. Uçaklar, yolcu ve yüklerini Batman Havalimanına indirdikten sonra yapılan ikmal işlemlerinin ardından geldikleri meydanlara geri döndü. Uçakların yolcuları, Batman Havalimanından karayoluyla Muş’a aktarıldı.” ifadelerine yer verildi.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir