• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
ASKON Batman Şubesi asgari ücreti ‘memnuniyet verici’ olarak değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Asgari ücret ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Nasıroğlu, “Kasım 2020'de enflasyon yüzde 14,03 gerçekleşmişti. Bu oranın yaklaşık 7 puan üstünde bir artış sağlayarak çalışanın kazancının enflasyon karşısında korunacak olması çok olumludur.” dedi.

Nasıroğlu, eklenen 7 puanlık artış ile yüzde 21,56 oranında yükselen asgari ücretin açlık sınırının üstüne çıkması ve durgun iç piyasayı canlandırması açısından olumlu bir gelişme olduğunu kaydederek, bu olumlu gelişmenin eli sürekli taşın altında olan iş dünyasının belini bükememesi için vergi indirimi ile desteklenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Asgari ücrete yapılan artışların doğrudan ekonomiye geri döneceğine işaret eden Nasıroğlu, üretim gücüne sahip işverenin iş ve yatırım yapma iştahını destekleyecek teşviklere ihtiyaç olduğuna da dikkat çekti.

Nasıroğlu, “2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklanan net asgari ücretin işverene maliyeti 4 bin 382 lira 44 kuruş olacak. İş dünyası olarak bizler asgari ücretin artırılmasını memnuniyet verici buluyor, bununla birlikte, yapılan asgari ücret artışının istihdama olumsuz etki etmemesini, işverene ilave teşviklerin gerçekleştirilmesini ümit ediyoruz. Özellikle ilimizin de içinde bulunduğu 6’ncı bölgede devam edecek asgari ücret desteği ve SGK teşviki ile ilk kez işe alınacakların vergi ve SGK desteklerinin sürdürülecek olması, işverenlerimize önemli katkı sağlayacaktır.” dedi.

Nasıroğlu, kayıt dışılığın artmaması, istihdamın daralmaması ve rekabet gücünün korunabilmesi için asgari ücrette uygulanan teşvik priminin, sadece asgari ücretliye değil tüm çalışanlara uygulanmasını talep ettiklerini kaydetti.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir