• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2499.242
  • ...
Üstadın Fikirleri Ezher`in Gündeminde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR-Mısır El-Ezher Üniversitesi ile İstanbul İlim ve Kültür Vakfının birlikte düzenlediği "Bediüzzaman`ın Fikirleri Işığında İslam İttihadı" konulu sempozyum Kahire`deki El-Ezher Üniversitesinin konferans salonunda gerçekleştirildi.
 
Sempozyuma Bediüzzaman`ın hayatta olan talebelerinden ve İstanbul İlim ve Kültür Vakfının Başkanı Mehmet Fırıncı, İslam İşleri Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Salah Sultan, Mısır Müftüsü Ali Cuma, Ezher Üniversitesi Rektörü Usame el Abd, ünlü yazar ve fikir adamı Muhammed İmare ve başta Mısır, Türkiye, Suriye, Yemen, Suudi Arabistan olmak üzere 11 ülkeden toplam 56 düşünür, akademisyen, kanaat önderleri ve âlimler katıldı.
 
Konferans solonun girişinde Üstad Bediüzzeman`ı ve Risale-i Nuru anlatan bazı kitapçıklar ve programının akışı ile ilgili bildiriler dağıtıldı.
 
Program, Mısır Karisinin okuduğu Kuran-ı Kerimle başladı ve Üstad`ın hayatını, mücadelesini ve yöntemini konu alan sinevizyon gösterimi ile devam etti.
 
"Müslümanları zaruri olarak birlik olmaya çağırıyoruz"
Mısır`da ikincisi düzenlenen Bediüzzaman Konferansının açılış konuşması yapan İslam İşleri Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Salah Sultan, Yeni Mısır`da yeni fikir ve düşüncelere katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Sultan, "Müslümanların zaruri olarak birlik olmalarına çağırıyoruz. Aynı şekilde bireysel olan fetvalardan toplu olan fetvalara, ayrılıktan yekvücut olmaya, yoksulluktan zenginliğe açılan bir geçiş düşünülmesi gerekmektedir." diyerek Hasan El Benna`ın Seyyid Kutub`un, Bediüzzeman ve bir çok alim ve önder şahsiyetin Müslümanların birliği için çalıştığını söyledi.
 
Eski Mısır Müftüsü Ali Cuma da Bediüzzaman`ın hayatını İslam`a hizmete ve insanları iman kardeşliği çerçevesinde bir araya getirmeye adadığını söyledi. Cuma, Üstad`ın Müslümanları İslam kardeşliği etrafında bir araya getirmek için risaleler yazdığını söyledi.
 
Cuma, Üstadın hayatını İslam ve iman kardeşliği yolunda harcadığını, özellikle hilafetin kaldırılışı ile fetret dönemini yaşayan Müslümanlara yol göstermek amacıyla adeta ömrünü feda ettiğini söyledi.
İki gün devam eden sempozyumun sonunda Bediüzzeman ile öğrencilerinin yazmış olduğu el yazmaları misafirlere gösterildi. (Ahmet Batı-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir