• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Elindeki sapanla işgalcilere direndi: İHTİYAR DELİKANLI…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kudüs’ü işgal eden siyonist çete, işgalini bütün Filistin’e yaygınlaştırmak için yasadışı yerleşkelere hız vermiş durumda. Tabi Siyonist çete işgal etmeye devam ederken Filistinli halkı da var gücüyle büyük bir direniş örneği sergiliyor. Küçüğüyle büyüğüyle bütün Filistinliler canları pahasına bu işgale karşı direniyorlar.

İşte bunun en güzel örneklerinden birisi de Hacı Said Arme. Ramallah’ın kuzeydoğusundaki Deir Cerir köyünde Filistinli gençlerin arasında bulunan ve işgalcilerle çatışan bu ihtiyar tüm dün-yanın dikkatini çekti. Sosyal medyada yayılan videosuyla ilerlemiş yaşına rağ-men elindeki sapanla işgalcilere direnen Hacı Said tüm mücahitlere direniş aşı-layan bir enerji kaynağı oldu.

Filistinli ihtiyarın işgalcilerle çatışmasını gösteren videolar ve fotoğraflar sosyal medyada kısa sürede çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı. Sosyal medya kullanıcıları yaptıkları yorumlarda Ebu’l-Abd’in direnişine ve cesaretine övgüde bulundu.

İlerlemiş yaşının belirtileri sadece beyaz sakalında ve elbisesinde görülüyordu. Onun dışında işgal altındaki topraklarını savunmak için yaptığıyla direnişin sembollerinden biri haline geldi. Elindeki sapanla işgalcilere taş atan Filistinli ihtiyar, Filistin’in hakkını ve toprağını küçük-büyük her Filistinlinin savunduğunun canlı bir göstergesiydi.

Ramallah’a bağlı Cerir köyünde önceki gün yüzlerce Filistinli, köy arazileri üzerinde Yahudi yerleşkesi inşa etmeye başlayan işgalcileri protesto için gösteri yaptı.

“KORKSAYDIM ORAYA GİTMEZDİM”

Köydeki bir okulda servis şoförü olarak çalışan Hacı Said Arme “Ebu’l-Abd” isimli Filistinli ihtiyar, gösteriye katılarak işgalcilerle çatışanlar arasındaydı.

İşgali reddettiği ve köy arazileri üzerinde Yahudi yerleşkesi inşasına karşı olduğu için hayatını tehlikeye atarak çatışmalara katıldığını ifade eden Ebu’l- Abd, yaşın, işgale karşı direnmeye engel olmadığını söyledi.

Çatışmalara katılan Ebu’l-Abd, işgalcilerden korkmadığını belirterek, “Korksaydım oraya gitmezdim” dedi.

SİYONİST İŞGAL REJİMİ TARAFINDAN VURULAN FİLİSTİNLİ GENÇ FELÇ OLDU

Siyonist işgalcilerin yaptığı diğer bir zulüm ise silahsız direnişçilere rastgele gerçek mermi sıkması.

Bu olaylarda direnişçiler bazen şehit olurken bazen de çok ağır bir şekilde yaralanabiliyorlar.

İşte bunlardan birisi de Batı Şeria’da Tawana köyünün sakinlerinden 24 yaşındaki Harun Ebu Aram. Aram, jeneratörüne zorla el koymaya çalışan siyonist rejime direnirken yakın mesafeden vuruldu.

Olay yerinde kaydedilen bir videoda Ebu Aram’ın, siyonistlerin zorla el koyduğu bir jeneratörü geri almak için işgal rejimi çeteleriyle boğuştuğu görülüyor. Videoda Abu Aram’ın vurulmuş hali ve etrafındaki Filistinlilerin çığlıkları kayda geçti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, vurulan gencin boynundan aşağı felç kaldığını bildirdi.

Ebu Aram’ın hadise sırasında komşu-sunun ev inşa etmesine yardım etmekte olduğu ifade edildi.

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) de, Siyonist işgal rejimi askerlerinin 24 yaşındaki Filistinli genç Harun Ebu Aram’a yakın mesafeden ateş açmasının acilen soruşturulması çağrısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir