• DOLAR 32.445
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2479.976
  • ...
Bakan Kılıç: `Aileler Durumdan Memnun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Genel Kurulu`nda sözlü soruları yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gençlik kamplarında, gençlik trenlerinde, gençlik etkinliklerinde kızlarla erkeklerin ayrı ayrı dönemlerde kamplara alındığını belirterek şunları söyledi:

``10 bin olan kamplara katılan genç sayısı geçen yıl 200 bine çıktı. 200 binin 100 bini kız 100 bini erkek. 200 bin gencin ailelerine karşı bir mesuliyetimiz var. 200 bin gencimizin duygusal ve psikolojik gelişimlerine yönelik bir mecburiyetimiz ve mesuliyetimiz var. Okulda, gündelik yaşamda, aile ortamında beraberler ama benim bakan olarak yaz kamplarını, deniz kamplarını, doğa, tematik kampları kız erkek birlikte yapmak gibi bir mesuliyetim yok. Aileler bu durumdan son derece memnun."

Genel Müdürlük kontenjanı hiç kalmasın

Yüksek öğretimi kazanan 347 bin 392 öğrencinin yurtlara başvurduğunu da bildiren Bakan Kılıç, yurtlarda genel müdürlük kontenjanının, boş olan yatak sayının yüzde beşine tekabül ettiğini ifade etti.

Söz okunusu oranın gelen talepler üzerine manuel ve kişi bazında yapılan değerlendirmelerle kullanıldığını söyleyen Kılıç, yerleştirilmeyen her gençten dolayı, bu süreçte yetkisi olanlar için kul hakkı doğacağını düşündüğünü ifade etti.

Kılıç, "Tamamen elektronik ortamda gençlerin yerleştirilmelerine imkan sağlanacak bir süreç olmasından yanayım ve buna ilişkin çalışmalar yürütülüyor. Gönlümden geçen bu kontenjanın hiç kalmaması" dedi.

trt haber

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir