• DOLAR 32.508
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.69
  • ...
SON DAKİKA
LYS4 Sınavı Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Lisans Yerleştirme Sınavı 4, Türkiye`de 81 il merkezi ile Lefkoşa`da saat 10.00 da başladı. LYS-4`ün bu sabahki oturumunda Tarih 65 dakika ve 44 soru, Coğrafya 25 dakika 16 soru, felsefe grubu ise 45 dakika 30 soru olacak. 12.15`te tamamlanacak olan sınav öncesi duygularını paylaşan öğrenciler, LYS`nin dünkü sınavlarının zor geçtiğini ifade ettiler.

 

Emrullah Güneş, inşallah hayırlı olur. Çok çalıştık ve çabaladık inşallah başarı elde ederiz. Dünkü matematik soruları çok ağırdı, biraz zorlandık doğrusu. Biraz heyecanım var ama sınav sonrası o heyecanın kalmayacağını düşünüyorum." dedi. Ozan Özcan; "Geleceğimizi ilgilendiren bu sınav için çok çalıştım. Umarım bu sınav çalıştığımızın karşılığını aldığımız bir sınav olur. Heyecanım dorukta inşallah bu sınavda beklediğim başarıyı yakalarım." dedi.

Şifre olayından endişesinin olduğunu söyleyen Ömer Fırat; "Şifre olayı olmazsa daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Şuanda da şifre olayının olacağına inanıyorum. Dünkü sınav zordu, iyi hazırlandım. Allah yardımcımız olsun." dedi.

 

Öte yandan sınava katılan öğrenciler sıkı bir aramadan geçilirken, ayağı kırık olduğu halde sınava katılan ve okul önlerinde sınava girecek yakınlarına destek olsun diye ayet okuyup dua edenler gözden kaçmadı. (M. Salih Özcan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir