• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
Kar ve Yağmur Kapıda! İşte Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji `den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde (Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu`nun kuzey ve batısı, Akdeniz`in kuzey kesimleri ile Adıyaman)görülecek yağışların, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Bilecik, İzmir, Manisa ve Düzce çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz kıyılarında yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, batı kesimlerde 4 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Uzmanlar özellikle önümüzdeki 2 gün için Batı`da yağmur, iç ve yüksek kesimlerde kar yağışı uyarısında bulunuyor. Soğuk havanın hafta sonuna kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, Doğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ`DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Bilecik, İzmir, Manisa ve Düzce çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE SİS UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu`nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesi ve ülke genelinde beklenen hissedilir derecedeki sıcaklık artışı sebebiyle yerde kar örtüsünün olduğu iç bölgelerde yaşanabilecek ani kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir