• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
İnşaat işçileri sokağa çıkma kısıtlamasında çalıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Coronavirus tedbirleri kapsamında açıklanan 1 Aralık tarihli genelgede " İnşaat alanında bulunan şantiyede konaklayarak yapımı devam eden büyük inşaatlar çalışan inşaat işçiler" sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuştu.

Sokağa çıkma kısıtlamalarından dolayı uzun süredir mağdur olduklarını belirten inşaat işçileri, kısıtlamanın olduğu günlerde çalışmaktan dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

Çalışamadıkları günlerde eve ekmek götüremediklerini belirten inşaat işçileri, bundan sonrada kısıtlamaların sürmesi halinde muafiyet durumlarının devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde inşaatta çalışan işçiler, konu ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Yasaklar devam ederse inşaat işçileri yasaktan yine muaf edilmeli"

Çalışmaktan dolayı çok memnun olduğunu ifade eden İnşaat İşçisi Ahmet Badıllı, "Sayın Cumhurbaşkanının çıkardığı yasadan faydalanarak çalışmamız iyi oldu. Biz İnşaat işçileri, beden işçileri olarak evde kalsaydık iyi olmazdı. Çalıştığımız için çok memnunuz. Evde kalıp çalışmasaydık;  hem elimizdeki işlerimiz ertelenecekti hem de maddi yönden bizi etkileyecekti. İnşaatçılar olarak bu karardan memnunuz. Eğer ileride de yasaklar devam ederse inşaat işçileri yasaktan yine muaf edilmeli; çünkü inşaatçılar beden işçisidir ve sürekli çalışmaları lazımdır." şeklinde konuştu.

"İnşaat sektörü durduğu zaman buna bağlı olarak birçok sektör yara alıyor"

Pandemiden inşaat sektörü ile birlikte birçok sektörün kötü etkilendiğini ifade eden İnşaat İşçisi Ferhat Turmak, " Kısıtlamaları toplum sağlığı açısından doğru buluyorum. Biz beden, inşaat işçileri olarak yasaktan muaf tutulduğumuz için memnunuz. Beden işçisi demek; yevmiye ile çalışıp geçimini sağlayanlardır. Çalışmadığımız zaman sıkıntıya giriyoruz. İnşaat sektörü; ülke ekonomisinde önemli bir yer oluşturuyor. İnşaat sektörü durduğu zaman buna bağlı olarak birçok sektör yara alıyor. Sektör durunca ekonomide olumsuz etkileniyor. Bizde evde oturup dinlenmeyi, ailemizle vakit geçirmeyi isterdik ama ekonomik şartlarımız buna müsait değil. İleriki zamanlarda da eğer Coronavirus devam ederse yasaklardan yine muaf olmak isteriz." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir