• DOLAR 32.523
  • EURO 34.618
  • ALTIN 2494.189
  • ...
Sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilen gençler Siyer Yarışması'na hazırlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması bu yıl Coronavirus nedeniyle 14 Şubat 2021 tarihinde online olarak düzenlenecek.

Pandemi süreci nedeniyle bu yıl online olarak yapılacak siyer yarışmasında dereceye girenlere drone, laptop, tablet, bisiklet, altın gibi 1001 armağan verilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı evlerinde bilgisayar ve tablet gibi elektronik cihazlardan Siyer Yarışması'na hazırlanan gençler, kısıtlamayı fırsata çevirdiklerini ifade ettiler.

Pandeminden dolayı sunulan online yarışmadan dolayı mutlu olduklarını belirten gençler, Peygamber Sevdalıları Vakfı’na teşekkür ettiler.

Kısıtlamadan dolayı evde siyer sınavına hazırlanan Peygamber aşığı gençler, İLKHA’ya konuştu.

“Umarım pandemi biter ve sınava okullarda gireriz”

Online Siyer Yarışması'na katılmanın güzel bir duygu olduğunu ifade eden İbrahim Halil Aksoy, "Siyer Yarışması, bildiğiniz gibi bu sene online yapılacak. Malum dünya üzerinde pandemi ilan edildi. İsteriz ki o duygu ve heyecanı okullarda sınava girerek yaşayalım ama pandemi nedeniyle evlerimizde yarışmaya gireceğiz. Sınava evimizde hazırlanıyoruz; çünkü vaktimiz çoktur, bol bol çalışırız. Sınava PDF üzerinden çalışıyoruz. Böyle sınavlara girmek çok güzel bir duygudur, inşallah sınavı kazanırım. Sınavı yapanlardan  Allah razı olsun. Siyer Sınavı üzerinde çok emek var. Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın emeği her sene 1-2 kat artıyor. Online sınavda da çok büyük emek var. Umarım pandemi biter ve sınava okullarda girer ve duyguyu okullarda yaşarız." şeklinde konuştu. 

“Sokağa çıkma kısıtlamalarını kendi lehimize çevirdik”

Sınavın online olması, hiç olmamasından daha iyi olduğunu belirten Abdülsamed Aksoy,  "Siyer sınavı konularına bilgisayardan ve tabletten hazırlanıyoruz.  Sokağa çıkma kısıtlamalarını kendi lehimize çevirdik. Kitapları bitirip tekrar ediyoruz. Sınavı düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Peygamberimizin hayatını içeren sınavda bizleri düşündüler. Okulda giremediğimiz sınavı online yaptılar, Allah onlardan razı olsun." diye konuştu.

Sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bildiğini dile getiren Arif Kurt ise "Sınavın online olması çok iyi oldu. Sokağa çıkma kısıtlamalarını fırsat bilip kitabı çok okuduk. Peygamber Sevdalıları Vakfı’ndan öncelikle Allah razı olsun. Bizi düşünmeleri bile yeter. Önceleri okulda sınava giriyorduk ama Coronavirus nedeniyle online gireceğiz. Online olması bana göre güzel oldu." dedi.

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir