• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

 

DİYARBAKIR MEDYA : HÜDA PAR teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor

Teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR, son olarak Diyarbakır`ın Yenişehir, Bursa`nın Nilüfer Bingöl`ün Solhan ilçe teşkilatlanmasını da tamamladı.

 

DİYARBAKİR HABER GAZETESİ: Bu eller ayrılmasın

 
Diyarbakır`da 1996 yılında çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren asker Abdullah Yurdusev`in annesi Fadile Yurdusev ile 1992 yılında Urfa`da bir ev baskınında 7 arkadaşı ile birlikte yaşamını yitiren PKK mensubu İbrahim Tekin`in annesi Fatma Tekin, akan kardeş kanının durdurulmasını istedi. Asker annesi Fadile Yurdusev, \"Allah kimseye evlat acısı vermesin. Önemli olan yönetenlerin bu konuda anlaşması. Allah`tan isteğim, çözümün gelmesidir\" dedi. El Ele tutuşan iki anneninde evinde gözyaşı var.

 

GÜNEYDOĞU EKSPRES: Barış çalıştayı sonuç bildirgesi açıklandı

Türkiye Barış Meclisi`nin (TBM) Diyarbakır`da düzenlediği çalıştayın sonuç bildirgesi açıklandı. Bildiriyi açıklayan TBM Diyarbakır Sekretaryası Mehmet Emin Güler, KCK davası çerçevesinde tutuklananlar ile PKK`nın elinde tuttuğu kişilerin serbest bırakılması, süreci olumlu etkileyecektir\" dedi.

 

HABER DİYARBAKIR: Muş halkından Kürtçe hutbeye destek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Kürtçe hutbe okunması gerektiğini açıklanması Muş halkı tarafından desteklenirken, halk bunun yıllardır gasp edilmiş bir hak olduğunu söyledi.

 

DİYARINSESİ: Belediye`nin yapmadığını esnaf yapıyor

Diyarbakır (Amed) Merkez Sur ilçesindeki duyarlı esnaf, sur dibine ağaç dikerek, `Diyarbakır belediyelerinin yapması gereken işleri esnaf yapıyor` diyerek sitemde bulundu. Esnaf, BDP`li Diyarbakır belediyelerinin bu vurdumduymazlığına tepki gösterdi.

 

DİYARBAKIRSÖZ: Şanlıurfa Cezaevi`ndeki yangın

Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi`nde çıkan yangında dumandan etkilenen 1`i itfaiye eri, 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

 

YENİ YURT GAZETESİ : D.Ü.de ağaç bayramı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri çalışanları tarafından kampüs alanına fidanı dikildi.

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: Türkiye`de kadın ve erkek mutsuz

TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü`nün 2012 yılı `Yaşam Memnuniyeti Araştırması`na göre, kadınlarda mutluluk oranı, 2011 yılında yüzde 64,6 iken 2012 yılında bu oran yüzde 62,8`e düştü. Erkeklerde mutluluk oranı 2011 yılında yüzde 59,5 iken, 2012 yılında ise yüzde 59`a düştü.

 

GAZETE DİYARBAKIR: Diyarbakır`da uzun namlulu silahlarla kavga

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde bulunan bir barda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolaylı uzun namlulu silahlarla kavga yaşandı. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir