• DOLAR 32.544
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.109
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "2021'i reform yılı haline dönüştüreceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kömürhan Köprüsü ve Tünelleri Açılış Törenine, Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katılarak, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığlı ve Malatyalılara selamlarını ileterek, açılışı yapılan Kömürhan Köprüsü ile bağlantı tüneli ve yolunun hayırlı olmasını diledi.

Yapım bedeli 720 milyon lira olan bu projenin, Elazığ ile Malatya’yı birbirine bağlamanın ötesinde, Türkiye’nin doğu-batı ve kuzey-güney ulaşım aksının en önemli noktalarından birini oluşturduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam uzunluğu 660 metreyi, orta açıklığı 380 metreyi bulan Kömürhan Köprüsü’nün kendi grubunda dünyanın dördüncü büyük projesi unvanını taşıdığını bildirdi.

Fırat Nehri üzerine inşa edilen köprünün, Karakaya Barajı’nın çevresindeki yolu kısaltarak, yılda sadece vakitten 9,3 milyon lira ve yakıttan 4,7 milyon tasarruf sağlayacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde yüz yerli ve millî kaynaklarla inşa edilen bu eserin, Türkiye’nin mühendislik alanındaki gücünün ve kabiliyetlerinin sembollerinden biri olacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Geçmişte uzun yıllar boyunca siyasi istikrarsızlıkların, sosyal çalkantıların, vesayet baskısının, darbe zulmünün bedellerini ödeyen milletimiz, hamdolsun, bu tür senaryolara pirim vermiyor. Bugüne kadar ülkemizin ve milletimizin ihtiyacı olan, hem mevcut eksiklerimizi giderecek, hem gelecekteki ihtiyaçlarımızı karşılayacak reformları biz hayata geçirdik. İnşallah 2021’i de bu şekilde bir reform yılı hâline dönüştüreceğiz. Cumhurbaşkanlığının ve Meclisimizin öncülüğünde, ülkemizdeki tüm kesimlerin katılımıyla, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için gereken adımları milletimizle birlikte atacağız. Ekonomide ve hukukta yapacağımız reformlarla, ülkemizi yatırım, üretim, istihdam, özgürlükler bakımından geliştirerek, hedeflerimize daha kolayca ulaşabileceğimiz bir iklim oluşturmakta kararlıyız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Kömürhan Köprüsü ile bağlantı tünelinin ve yollarının hayırlı olması dileğini tekrarlayarak, konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, tören alanında hazır bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile beraberindeki yetkililere, Kömürhan Köprüsü’nün açılış kurdelesini kesmeleri yönünde talimat verdi.

Kurdele kesiminin ardından köprünün görüntüsünün ekrana yansıtılması üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün mimarisinin de bölgeye ayrı bir güzellik kattığını belirterek, “Köprü Fırat’a, Elazığ’a ve Malatya’ya ayrı bir güzellik katacak” ifadesini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir