• DOLAR 32.585
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2526.605
  • ...
 Kırgızistan’da 3 Bakan Görevden Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev’in önerisi ile Başbakanlık görevine getirilen Cantörö Satıbalidyev, hükümetin yapısını değiştirdi. Hükümetin yapısındaki en önemli konu, 1 olan başbakanlık yardımcılığı 3`e yükseltildi. Buna göre Sosyal ve Ekonomik alanda yardımcılık dışında güvenlik ve sınır konusunda da yeni yardımcılık birimi açılıyor.  

Hükümetin kadro yapılandırmasında da etkili olan değişiklik kapsamında İçişleri Bakanı Şamil Atahanov görevinden alınırken yerine devrik Devlet Başkanı Askar Akayev döneminde bakan yardımcılığına kadar yükselen Abdılda Surançiyev getirildi. Kültür ve Turizm Bakanı İbragim Cunusov ile Gençlik, Çalışma ve İstihdam Bakanı Aliasbek Alımkulov da görevinden uzaklaştırılarak hükümet yapsındaki değişikliğe bağlandı.

Dağılan önceki koalisyon hükümetinde başbakan yardımcısı olan ve sonra Kültür ve Turizm Bakanlığına atanan İbragim Cunusov meclisin Ana muhalefet partisi Ata Curt Partisi’nin hükümetteki tek bakanı idi.

DEVRİMİN SEMBOL BAKANI DA GÖREVDEN ALINDI 

Aliasbek Alımkulov, 7 Nisan 2010 tarihinde devrik yönetim Kurmanbek Bakiyev rejimine karşı düzenlenen halk hareketinde çıkan silahlı çatışmada bedenin çeşitli yerleri ile yaralanmış daha sonra yeni açılan Gençlik Bakanlığın başına geçmişti. Devrimin sembol Bakanı Alımkulov, Gençlik Bakanlığı ile birleştirlen Çalışma ve İstihdam Bakanlığı görevini üstlendi.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir