• DOLAR 32.328
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2300.783
  • ...
Kütahya Müftülük Külliyesinin yapımı sabote edilmeye çalışılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 6 ay önce Kütahya İl Müftüsü olarak atanan Hüseyin Demirtaş, yapımına daha önce başlanan ve devam eden Müftülük Külliyesi Hizmet Binasının bazı art niyetli kişilerce karalanmaya çalışıldığını söyledi.

Müftülükçe yürütülen çalışmadan rahatsız olan bazı çevreler, yapımı henüz tamamlanmamış olan inşaatın kolon ve girişlerindeki şekilleri haça benzetmek suretiyle "Müftülük Haça Hizmet Ediyor" şeklindeki paylaşımlarla Diyanet İşleri Başkanlığına, il müftülüğüne ve din adamlarına ağır hakaretlerle saldırmaya, yapılan bu güzel hizmeti sabote etmeye çalıştılar.

Sosyal medyada başlatılan bu kasıtlı karalama kampanyası üzerine Kütahya İl Müftülüğü Resmi Web Sitesinden yapılan yazılı basın açıklamasından sonra Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, sosyal medya hesabından canlı olarak konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Müftü Demirtaş, "Hizmet binamızın yapımı bitmeden inşaatın bir kısmını zumlayarak "Kütahya Müftülüğü Haça Hizmet Ediyor" şeklinde paylaşımlarda bulunmak suretiyle Diyanet İşleri Başkanlığına, müftülüğümüze ve din adamlarına hakaretler edenlerin asıl niyetleri fitne çıkarmaktır" dedi.

Bazı çevreleri rahatsız eden ve karalama kampanyası ile sekte vurulmaya çalışılan Kütahya İl Müftülüğü Külliyesi tamamlanınca birçok güzel hizmeti bünyesinde barındıracak.

Külliye tamamlandığında sunulacak hizmetler şöyle; Bin kişi kapasiteli müftülük camii, yetişkinler için Kur'an Kursu hizmet binası, 4-6 Yaş için Kur'an Kursu hizmet binası, Kütahya Müftülüğü hizmet binası, Kitap Yayın Satış bürosu, 200 kişilik okuma salonu, 200 kişilik gençlik merkezi, Konferans salonu ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilciliği. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir