• DOLAR 32.531
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.611
  • ...
Yol Arkadaşları, Erbakan Hoca`yı Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ``Erbakan, idealist bir devlet adamıydı, İslam aleminin lideriydi`` dedi.Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, ölümünün 2. yılında Konya`da Mevlana Kültür Merkezi`nde düzenlenen ``Hocamız Erbakan`` programında anıldı.

Kamalak, programda yaptığı konuşmada, Necmettin Erbakan`la 1995 seçimlerinden, vefatına kadar hep beraber olduklarını söyledi.

Kendisini çok yakından tanıma imkanı bulduğunu ifade eden Kamalak, ``O, samimi bir mümindi, ihlaslı bir Müslümandı, ibadetlerine düşkündü. Çok zeki ve çok çalışkandı, bir aksiyon adamıydı. Erbakan, idealist bir devlet adamıydı, İslam aleminin lideriydi`` diye konuştu.

Erbakan`ın tüm insanlığın İslam`a muhtaç olduğuna inandığını ifade eden Kamalak, birçok fabrikanın temelini attığını ve yaygın bir sanayileşme hamlesi başlattığını dile getirdi.

Kamalak, yatırım programları hazırlayan Erbakan`ın kalkınma hamlelerinin erken bir seçim kararıyla engellendiğini belirterek, şunları kaydetti:

``Ona göre tüm insanlığın saadeti, huzur ve mutluluğu için, peygamberlerin hak anlayışına dayalı `yeni bir dünya` kurmak gerekiyordu. Bunun için de işe, bulunduğumuz yerden, Türkiye`mizden başlamak icap ediyordu. Hocamız, `ağır sanayi, yerli sanayi, milli sanayi` diyordu. `Herkese iş, herkese aş` diyordu. Dengeli ve yaygın bir sanayileşme öngörüyordu. Mekanı cennet olsun.``

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ise Erbakan`ın bir Konya sevdalısı olduğunu aktardı.

Erbakan`ın, ailesinden iyi bir İslami eğitim aldığını anlatan Kutan, Necmettin Erbakan`ın eğitim hayatının hep birinciliklerle geçtiğini ifade etti.

-``Gayesi gayemiz olsun``-

Türk halkının büyük bölümünün Erbakan`ın değerini çok iyi anladığını, ona ``Mücahit Erbakan`` ve ``Erbakan Hoca`` sıfatlarını layık gördüğünü aktaran Kutan, şöyle devam etti:

``Merhum hocamız, Hakk`ın rızasını kazanmak, yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye`yi inşa etmek, `cihad` farzını yerine getirmek için gecesini gündüzüne katmış emsalsiz bir liderdi. İslami duyarlılığı olan kitleleri siyasetin merkezine o taşıdı. Muhafazakar hanımlara teşkilatlarında görev vererek, onların davalarında faal olmalarını sağladı. Sadece Türkiye`yi değil, İslam alemini de etkileyen bir liderdi. Zaman geçtikçe Hoca, daha da iyi anlaşılacaktır. Hepimizin üzerinde çok büyük emeği ve hakkı olan muhterem Erbakan hocamıza Cenab-ı Hakk`tan tekrar rahmet ve mağfiret diliyoruz. Sevdası sevdamız, duası duamız, gayesi gayemiz olsun.``

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan da babasını ``Kuvveti değil, hakkı üstün tutan insan`` olarak tanımladı.

Bu toplantıları Erbakan`ın arkasından ağıt yakmak için değil, bütün millete ve dünyaya; onun davasına, prensiplerine bağlı olduklarını ilan etmek için yaptıklarına işaret eden Erbakan, ``Biz bu toplantıları, milli görüşün yeni zaferleriyle dolu ikinci bir kırk yılın başlangıç toplantıları olarak yapıyoruz`` ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir