• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
MGK toplantısı sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Milli Güvenlik Kurulu`nun şubat ayı olağan toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başkanlığında Çankaya Köşkü`nde gerçekleşen toplantı, 5,5 saat sürdü.

Toplantıya İçişleri Bakanı Muammer Güler ilk kez katıldı. Toplantıda Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki son durum ile Suriye`de devam eden sorunlar değerlendirildi.


Toplantının ardından MGK Genel Sekreterliği`nce yapılan yazılı açıklamada, dönem içerisinde ülkemizde meydana gelen terör eylemleri ile bunlara karşı güvenlik güçlerimizce başarıyla gerçekleştirilen operasyonların görüşüldüğü ve bahar-yaz döneminde yürütülecek faaliyetlerin gözden geçirildiği vurgulandı.


Bildiride, terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam ederken, halkın huzur ve güvenliğinin temin edilmesine yönelik alınabilecek tedbirlerin değerlendirildiği belirtilerek, terörle mücadelede başarı elde etmek amacıyla diğer devletler ve uluslararası toplumla iş birliğinin öneminin bir kez daha ifade edildiği kaydedildi.


Bildiride, \"Suriye`de devam eden sorunların, ülkemizin yanı sıra bölgenin güvenlik ve istikrarına yönelik etkileri ele alınmış; ihtilafın halkın meşru talep ve beklentileri doğrultusunda kısa zamanda sonuçlandırılmasına matuf uluslararası çabalarda gelinen aşama gözden geçirilmiştir. Ayrıca, ülkemizdeki barınma merkezlerinde misafir edilen ve sayıları yüz seksen bini aşan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar da görüşülmüştür. Irak`ta terör eylemlerinde meydana gelen artış endişe verici bulunmuştur. Siyasi süreçte Irak`ta yaşanan sıkıntıların demokratik ve anayasal çerçevede çözüme kavuşturulmasının, sadece bu ülkenin değil, tüm bölgenin huzur ve istikrarına katkıda bulunacağı belirtilmiştir. Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki son durum ve devam eden geçiş süreçleri müzakere edilmiştir\" denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir