• DOLAR 32.511
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2440.215
  • ...
Hafter karargâhını basan halk, paralı askerlerin Libya'dan çıkmasını istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya'nın Cufra kentine bağlı Hon bölgesinde Hafter güçlerini destekleyen paralı askerlerin halka karşı işledikleri suçlar nedeniyle bölge halkı arasında öfke ve hoşnutsuzluk havası hakim.

Geçtiğimiz Perşembe günü,  Hafter güçleri saflarında savaşan Sudanlı "Cancavid" ve Rus "Wagner" paralı askerlerinin işledikleri suçlara karşı tepkilerini göstermek için Hun'da Hafter’e bağlı milislerin bulunduğu karargâhına baskın düzenledi.

Arabi21 sitesinde yer alan habere göre, Libya’nın meşru temsilcisi UMH’ya bağlı askeri güçlerin yönettiği "Öfke Patlaması" operasyon merkezinin yaptığı açıklamada,  göstericilerin "Hon" bölgesine baskın yaptıkları bildirildi. Açıklamada,   Cufra’da sivillere yönelik tekrarlanan silahlı saldırıların ardından protestocuların paralı askerlerin kentten çıkarılması ve hesap sorulmasını talep ettikleri bildirildi.

Operasyon merkezinden yapılan paylaşımda, ‘Askeri Bölge’ yazan bir binanın önünde, üzerinde ‘intikam’ yazılı pankart tutan onlarca insanın toplandığını gösteren iki fotoğraf yayınlandı.

Geçtiğimiz Temmuz ayının 11’inde de Hon halkı, Cancavid milisleri tarafından öldürülen iki genç için de bir protesto gösterisi düzenlemişti.

Aynı ay içinde üçüncü bir genç de evinin önünde paralı askerlerin kurşunlarıyla öldürülmüştü.

Libya’da 23 Ekim'den bu yana Hafter güçlerinin zaman zaman ihlal ettiği ateşkes anlaşması hüküm sürüyor.

Libya’daki taraflar, yıllardır devam eden iç savaşı sona erdirmek için siyasi ve askeri alanda gerçekleştirilen müzakerelerde ilerleme kaydetti. Ancak Hafter güçleri, paralı askerleri ve silahları artırmaya devam ediyor. Bu durum Hafter güçlerinin, büyük bir askeri harekata hazırlandıklarına dair korku ve spekülasyonlara yol açıyor.

Çeviri: Emine Nur Yaşar

Etiketler: libya , cancavid milisleri , hafter protestosu , wagner milisleri

Bu haberler de ilginizi çekebilir