• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
Mardin'de yılın ilk Cuma namazını kılan cami cemaati duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2020 yılını geride kalırken yeni yıla yine Coronavirus kısıtlamaları ile girildi.

Dün gece saat 21.00'da başlayan 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması birinci gününde devam ediyor.

Yılın ilk gününün Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle araba kullanmadan herkesin ikametlerine yakın, yürüme mesafesindeki camilerde Cuma namazı kılınabileceği duyurulmuştu.

 

Bu kapsamda Mardin'in Midyat ilçesindeki tüm camilerde Cuma namazı kılındı.

Merkez Hacı Kasım Altunkaya Camii'ne yoğun şekilde gelen yediden yetmişe halk, camide yer bulamayınca avluda namaza durdu.

Cuma hutbesinde, yeni yıl dolayısıyla geçmiş yılların muhasebesinin yapılması ve hatalardan vazgeçip tövbe edilmesi konusu işlendi.  Namaz sonrası hastalığın bitmesi ve yeni yılın hayırlar getirmesi duasında bulunuldu.

Yeni yılın ilk Cuma namazını sokağa çıkma kısıtlaması ve Coronavirus gölgesinde sosyal mesafe kurallarına göre Hacı Kasım Altunkaya Camii'nde kılan cami cemaati, namaz sonrası İLKHA mikrofonuna yeni yıldan beklentilerini ve hastalıktan kurtulma temennilerini dile getirdi.

Bahattin Kaya

"2021 yılı ümmete vahdeti getirsin"

Bahattin Kaya, "2020 yılı iyi gelmedi bize. İnşallah 2021 Müslümanlara, kardeşlerimize daha hayırlı olur inşallah. Rabbim ümmete vahdeti nasip etsin. Rabbimizden bu hasatlığı bir an önce üstümüzden ve tüm insanlığın üzerinden kaldırmasını temenni ediyoruz. Bu yasaklar muhakkak bizim içindir. Görüyorsunuz yine kalabalık var. Başka çare yok. Bu yasaklar biraz daha gevşetilirse esnafımız için iyi olur." diye konuştu.

Mehmet Salih Aksal

"2020 yılı çok sıkıntılı geçti"

Mehmet Salih Aksal, "2020 yılını hastalık, işsizlik ve krizlerle geçirdik. Her şey ateş pahası oldu, çok sıkıntılı geçti. İnşallah 2021 yılında bu sıkıntılar biter. Duamız budur. Hastalık var, insanlar cami dışında kılıyor. Kimse birbirine yaklaşamıyor. İnşallah yeni yılda hastalık biter. Daha iyi bir yıl olur inşallah." diye konuştu.

Hasan Akbulut

"Rabbim bir an önce bu cezayı üzerimizden kaldırsın"

Hasan Akbulut, "Hastalık nedeniyle uygulanan bu yasaklar doğrudur ve uymak zorundayız. Yeni yılın selamet, hayır ve bereket getirmesini Allah'tan diliyoruz. Rabbim bu cezayı üzerimizden kaldırsın bir an evvel. Rabbimizden duamız budur. Bugün Cumadır, Rabbimiz cümlemizden kabul buyursun." dedi.

Yakup Doğan

Yakup Doğan isimli ortaokul öğrencisi ise yeni yılın hayırlı olmasını ve Covid-19 pandemisinin bitmesi temennisinde bulundu. 

Namazın ardından halk yasağın devam etmesi nedeniyle evlerinin yolunu tuttu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir