• DOLAR 32.578
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2426.01
  • ...
ABD`de Kar Fırtınasında Ölenlerin Sayısı Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son yapılan açıklamalara göre kar fırtınasından dolayı ölenlerin sayısı 3`e yükseldi. On binlerce insan elektriksiz kalırken, yine binlerce uçak seferi de fırtına nedeniyle iptal edildi.

Missouri ile Kansas`da sabah erken saatlerde etkili olan kar fırtınası Büyük Göller bölgesine (Chicago) doğru ilerliyor. Pazartesi Amerika`nın güney eyaletlerinde etkili olmaya başlayan fırtına sonucu bazı bölgelerde kar kalınlığının 60 santimetreyi bulduğu belirtiliyor. Karın sulu ve rüzgar ile yağması sonunda etkili olduğu bölgelerde ulaşımı imkansız hale getiren fırtına bazı bölgeler de ise kar ile birlikte yağan buz özellikle araç trafiğinde kazalara neden oldu.

Fırtınanın etkili olduğu bölgelerde yetkililer halktan acil bir durum olmadıkça evlerinden çıkmamalarını istedi.
Ulusal Hava Hizmetleri (National Weather Service) tarafından yapılan açıklamada, Texas`dan Büyük Göller bölgesine kadar fırtınanın etkili olacağı uyarısında bulundu. Bu gece saatlerinde Chicago`da da etkili olmaya başlayacak olan kar fırtınası nedeniyle şimdiye kadar 2 binin üzerinde uçak seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.

80 bin ev ve iş yerinin elektrik hizmeti alamadığı belirtilirken, fırtınadan dolayı bu sayının artması bekleniyor. Özellikle Missouri, Kansas ile Oklahoma eyaletlerinde etkili olan sulu karın elektrik tellerini kopardığı belirtiliyor.

Fırtınanın etkili olduğu bölgelerde okullar tatil edilirken, birçok kamu dairesi de kapalı.

Fırtına nedeniyle şimdiye kadar 3 insanın öldüğünü açıklayan yetkililer bu kişilerden ilkinin dün Kansas`da 70 numaralı buzlu yolda kaza yapan 21 yaşında bir genç olduğunu kaydetti. Kansas`da yine bir kişinin de bu sabah buzlu yolda kaza yapması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. En son kar fırtınası nedeniyle yaşamını yitiren kişinin çatı çökmesi sonucu öldüğü aktarıldı. Oklahoma eyaletinin Woodward yerleşkesinde meydana gelen olayda hayatını kaybeden kişinin kimliği hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir