• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Büyükçekmece'de yarım milyonluk gaspı vatandaş engelledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olay, geçen gün Büyükçekmece'de yaşandı. İddiaya göre, 530 bin lirayı bankadan çeken vatandaş aracıyla cadde üzerinde seyir haline geçti. Bir süre sonra biri silahlı 3 şahıs, aracın aynasına vurarak 'tantanacılık' denilen hırsızlık yöntemini uygulamaya çalıştı.

SİLAHIN KABZASI İLE KAFASINA VURDULAR
Aracın içinden para dolu çantayı alan şahıslardan birisi kaçmaya başladı. Kaçan şahıs paranın sahibi adamın kafasına ise silah kabzası ile vurarak yaraladı. Kafası yaralı halde gaspçıların peşinden koşan adama çevredeki vatandaşlar da yardım etti.


PARA DOLU ÇANTA İLE KAÇAN ŞAHIS YAKALANDI
Farklı noktalara doğru kaçan şüphelilerden birisi cep telefonunu yere düşürdü. Para dolu çantayla koşan diğer şüpheli ise yakalandı. Vatandaşların bir süre darbettiği şüpheli ise kaçtı. Olay yeri yakınında bulunan Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, kısa sürede gelerek olaya müdahalede bulundu. Kaçan şüphelilerin elinden düşürdüğü cep telefonuna el konuldu. Kafasından silah kabzası ile yaralanan ve kanlar içinde kalan vatandaş ambulansla hastaneye kaldırıldı.

"KAFA GÖZ GİRİŞTİK, PARASINI KURTARDIK VATANDAŞIN"
Görgü tanığı bir vatandaş, şüphelilerin önce vatandaşın aracına vurduğunu söyleyerek, "Vatandaş dışarı çıkıyor, o sırada kafasına silahla vuruyorlar. Burada bizim mahalle gençleri de görüp üstlerine yürüyorlar. Onlar da parayı yere atıp kaçtı, bizde kafa göz giriştik. Parasını kurtardık vatandaşın" dedi.

OLAY KAMERAYA YANSIDI
Yaşanan olayda mahalle sakinlerinin gaspçılara müdahale ettiği anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde şüpheli bir şahsın kaçtığı görülüyor. Görüntülerin devamında ise vatandaşın şüphelilerden birisini yakaladıktan sonra darbetmesi görülüyor. Polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir