• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Hindistan Assam eyaletinde İslami eğitim veren okulları kapatıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan’ın kuzeydoğusunda bulunan Assam eyaletinin Eğitim Bakanı Himanta Biswa Sarma, özellikle Bangladeş’ten gelen göçmenleri hedef alarak, eyalette yaşayan Müslümanlara karşı yıllardır İslam düşmanlığı yapan bir politika yürütüyor.

Nisan ayına kadar 700’den fazla İslami okulu kapatmayı planlayan Sarma, Hindistan’ın faşist politikalarıyla öne çıkan Başbakanı Narendra Modi’nin başkalığını yaptığı Hindu Milliyetçi Partisine (BJP) mensup bir politikacı.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Sarma, "Müslüman azınlık içerisinde çıkacak daha fazla doktor, polis, bürokrat ve öğretmenlere ihtiyacımız var, camiler için imamlara değil.” ifadelerini kullandı.

Muhalif parti temsilcileri uygulamayı eleştirirken, yaşanan olayın hükümetin İslam karşıtı politikalarının bir parçası olduğunu belirtiyorlar.

Yaklaşık 20 yıldır eyalette siyaset yapan Sarma, Başbakan Modi’nin başkanlığındaki faşist BJP partisi içerisinde ön plana çıkmaya çalışan bir figür olarak görülüyor.

Hindistan’da iktidarda bulunan Hindu milliyetçisi BJP partisi, ırkçı ve İslam düşmanlığı politikaları nedeniyle insan hakları savunucularının tepkisini çekiyor.

Sarma, daha önce de eyaletteki camilerin pazar günlerinde kapatılması gerektiğini söylemiş, yerel kültürün Bangladeşli göçmenler tarafından bozulduğunu öne sürmüştü. 

Sarma’nın yerel seçimlerden hemen önce yaptığı bu hamle ile İslam düşmanlığını körükleyerek milliyetçi Hindular arasındaki desteğini artırmayı hedeflediği belirtiliyor.

Azınlıklara yönelik yeni vatandaşlık yasasında Müslümanların kapsam dışı bırakılması nedeniyle de ülkede kitlesel gösteriler yaşanmıştı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir