• DOLAR 32.563
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2433.907
  • ...
Havaalanı saldırısı şaibeli, YEMEN’DE KAOS DİNMİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ – Yeni Yemen hükümetinin kabine üyeleri ülkeye ulaştığı sırada, Aden Havalimanı'nın terminalinde 3 patlama meydana geldi. Patlamada 22 kişinin öldüğü, en az 65 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin, ismini vermek istemeyen bir hükümet yetkilisinden aldığı bilgiye göre, kabine üyelerini taşıyan uçak havalimanına iniş yaptığı sırada biri terminalde olmak üzere 3 patlama yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, yeni kabine üyelerini taşıyan uçağın Aden Havalimanına iniş yaptığı sırada peş peşe patlamalar oldu. Patlamada, 22 kişinin hayatını kaybettiği ve en az 65 kişinin de yaralı olduğu bildirildi.

KABİNE ÜYELERİ CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NA ULAŞTI

Suudi Arabistan’ın Al Arabiya kanalının internet sitesinde yayınlanan haberde ise kabine üyelerini taşıyan uçağın havalimanına iniş yapmasından kısa süre sonra havalimanına havan mermileriyle 3 saldırı gerçekleştirildiği ve daha sonra silahlarla ateş açıldığı kaydedildi.

Saldırı sonucu havalimanının terminalinde patlama meydana geldiği ve çok sayıda ölü ve yaralı olduğu aktarıldı.

Haberde, kabine üyelerinin saldırıdan yara almadan kurtulduğu ve Aden'deki Maaşık Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na götürüldüğü ifade edildi.

YEMEN'DE İHA DÜŞÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Suudi rejiminin başkenti Riyad'da yemin eden Yemen’in yeni hükümet üyelerinin, Yemen'deki Aden Havalimanına ulaştığı sırada meydana gelen patlamanın ardından bölgede hareketlilik sürüyor.

Suudi rejimi liderliğindeki koalisyonun Sözcüsü Turki al-Maliki, Aden'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayını hedef almaya çalışan Husilere ait patlayıcı yüklü bir insansız hava aracının düşürüldüğünü duyurdu.

Yemen hükümeti “Havaalanı saldırısı” için Husileri suçlarken, Husiler saldırı ile ilgilerinin olmadığını, işin içinde paralı askerlerin olduğunu iddia ettiler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir