• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Çiftçiler fıstık ağaçlarının budama işlemlerine devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çiftçiler, önemli gelir kaynakları arasında olan fıstık için yeni dönem hazırlıklarına devam ediyor. Bir sonraki hasat döneminde daha fazla verim alabilmek amacıyla fıstık bahçelerinde bakım ve budamalara start veren çiftçiler, ağaçların daha uzun ömürlü olması için bakım ve budamanın önemine dikkat çekiyor.

İLKHA muhabirine konuşan çiftçiler, fıstık ağaçlarından daha iyi verim alabilmek için fıstık ağaçlarını budadıklarını söyledi.

“Fıstığın verimi buğday ve mercimekten daha iyi”

Budama işlemlerinin mayıs ayına kadar devam ettiğini belirten çiftçi Hasan Bingöl, “Budaması yapılan ağaçların verimi daha iyi oluyor. Budama işlemi mayıs ayına kadar devam ediyor. Mayıs ayından sonra artık budama yapamazsın. Burası yaklaşık 100 dönüm arazidir. Arazi içinde aşılanacak küçük ağaçlar da var. Fıstığın verimi buğdaydan ve mercimekten daha iyidir. Geç ürün verse bile çocuklarımızın geleceği ve yatırım amaçlı çok iyidir. Fıstık bir nevi emeklilik garantisi gibi geliyor. Tarlamız buğday ve mercimeğe uygun değildi. 7 yıl önce ektiğimiz fıstığın verimini almaya başladık.” diye konuştu.

“Çiftçiler fıstığa yöneldi”

Neredeyse tüm çiftçilerin fıstık ekimine yöneldiğini ifade eden bir diğer çiftçi Hüseyin Bingöl, “Ağaç budama mevsimindeyiz. Fıstık ağaçlarının yaprakları döküldüğü için önümüzdeki yılın mahsulü belli oluyor. Buradaki ağaçların budaması ocak, şubat gibi biter. Fıstık ağacı budarken dalların gözlerine dikkat ediyoruz. Ağaç dallarında mahsul verecek dallar belli oluyor. Bu tarlamızda ağaçlarımız 7 metre arayla ekildi. Bir dönüm arazide 27 tane ağaç oluyor. Köyümüzdeki çiftçilerin yüzde 80’i fıstığa yönelmiş durumda. Köyümüzde yaklaşık 6 bin dönüme yakın arazide fıstık ekilmiş durumda.” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir