• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
SAGİR`den İhya`der Kararını Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sakarya Adalet Girişimi’nin her hafta gerçekleştirdiği basın açıklamalarının 301.’sini Başörtüsü Platformu adına Sakarya Dayanışma Derneği sözcüsü Kadrican Mendi okudu. Seçim sonuçlarıyla halkın siyasilere sorunları çözmek için biraz daha zaman tanıdığı söyleyen Mendi, “Yeni bir anayasa yapılabilirse, Kemalist vesayetin gerçekten geride kalıp kalmadığı da anlaşılacaktır.” dedi. Açıklamada eğitim sorunuyla ilgili “Milli Eğitim giderek büyüyen bir sorun olurken, evlatlarımız okul sürecinde toplumsal sorumluluklardan uzaklaşıyor, adeta “tüketici makbul vatandaş” yapılmak isteniyor. Dini, dili, kültürü yasaklı okullarda büyürken yaşadıkları yabancılaşmanın ortaya koyduğu gençlik profili gerçekten ibret verici. Edirne’de bir lise öğrencisi, karnesindeki zayıf nottan ötürü intihar ettiyse bunun vebali, çocuklarımızı insanlıktan çıkarıp performansına göre değer biçilen yarış atlarına çeviren eğitim sistemindedir!” denildi.

Sakarya Adalet Girişimi, şehirdeki Kurtuluş Şenlikleri’ne Demet Akalın’ın çağrılmasıyla ilgili olarak ise “Teşhir kültürünün taşıyıcılığı yapmakla meşhur bir şarkıcının, Kurtuluş Şenlikleri vesilesiyle Adapazarı’nda sahne alacak olmasını esefle kınıyoruz” sözleriyle tepki gösterdi. Suriye’deki zulme kayıtsız kalınamayacağını ifade eden Mendi “Hemen yanımızdaki zulmün siyasetin reel-politiğine kurban edilmesine kayıtsız kalmayalım! Çıkarların vicdanların önüne geçmesine müsaade etmeyelim.” dedi.

Elazığ’da İhya-der mensuplarına verilen cezalara “Bu dava, yargı sisteminin istediği kişi ya da kurumu zorlama bağlantılar ihdas ederek cezalandırabileceğini göstermesi açısından kaygı vericidir. SAGİR olarak Müslümanlara karşı devam eden çifte standartları ve kardeşlerimize sergilenen adaletsiz yaklaşımı kınıyoruz!” diyerek tepki gösteren Mendi,ayrıca şunları söyledi: “Mavi Marmara, Özgürlük Filosu’na katılamıyor. Görünen o ki; İsrail’le yeni bir kriz yaşamamak adına dava üzerinde kurulan siyasi baskı, şimdi de Mavi Marmara’nın Gazze için yola çıkmasını engellemekle sonuçlandı. Demek ki artık Gazze’yi özgürleştirmek için Mavi Marmara’yı da savunup, özgürleştirmek gerekecek.” (İHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir