• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
Hava durumu: Meteoroloji'den sel, yıldırım ve kuvvetli rüzgar uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji 1 Ocak 2021 hava durumu raporunu yayınladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı hava durumu raporuna göre ani sel, yıldırım ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu.

Sağanak yağışların bugün Marmara'nın güney ve doğusu ile İstanbul,Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri, kuzey ve kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz'de etkili olacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN SARI ALARM GELDİ
Meteoroloji 1 Ocak için İzmir il çevreleri ve Aydın'ın kıyı kesimleri için sarı alarm verdi. İzmir ile Aydın'da yağışların kuvvetli olması beklenirken vatandaşlar ani sel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve sis hadisesi ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtildi. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU 1 OCAK 2020
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 13

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı 15

İzmir: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 14

Adana: Az bulutlu 22

Antalya: Parçalı çok bulutlu ve hafif sağanak yağışlı 16

Samsun: Az bulutlu 21

Trabzon: Az bulutlu ve açık 16

Erzurum: Az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli 1

Diyarbakır: Parçalı az bulutlu zamanla çok bulutlu 12

Bu haberler de ilginizi çekebilir