• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
Şehitler Gaziantep`te düzenlenen programla anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Gaziantep`te hayırlı faaliyetlerde bulunan İhlas Der, Müslümanların en fazla şehit verdiği Şubat ayı münasebetiyle `Şehitler Gecesi` adlı bir etkinlik düzenledi. Programda konuşan Mustafa Karakurt, şehit ve şehadetin önemi üzerinde durarak, asri saadetten kesitler sundu.
 
Şehitler kervanının durmasının ümmetin ölmesi anlamına geldiğini belirten Karakurt, şehitliğin zaferin nişanesi olduğunu vurguladı.
 
Şubat ayı şehadet ayıdır
Şubat ayının şehadet ayı olduğunu bu ayda yüzlerce alim ve dava adamının şehit edildiğini ifade eden Karakurt, "Şubat ayı şan ve şeref ayıdır. Çünkü bu ayda zulüm, baskı ve dayatmalara boyun eğmeyerek Müslümanların izzet ve şereflerini korumaya çalışan gerçek Müslümanlar zalimlerin gaddar ve hain mermilerine hedef olmuş ve şehadet mertebesine yükselmişlerdir" dedi.
 
Şehit, ölümsüzlüğün adıdır
Şehadetin duyguları yakıp kavurduğu bir özlemin adının olduğunu belirten Karakurt, "Allah`a ve onun için olan her şeye gönül verip bu uğurda ölmek şehadettir. Şehadet tam bir teslimiyettir" ifadelerini kullandı.
 
Şehitlerin yaşadıklarını ve Allah`ın misafirleri olduğunu vurgulayan Karakurt, "Şehitler Allah katında rızıklandırılırlar. Peygamberler bile verilen ikramlardan dolayı Şehitlere gıpta ederler. Şehitler kıyamet günü gördükleri ikramlardan dolayı tekrar diriltilip Allah yolunda savaşmak isterler" şeklinde konuştu.
 
Programa katılan Grup İnzar seslendirdiği ilahi ve ezgilerle dinleyicilere duygulu anlar yaşattı.
 
Program Orhan Hayrat`ın yaptığı dua ile sona erdi.
(Mahmut Şahin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir