• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Müftü Said Okumuş’tan 4 günlük kısıtlamada ibadetlere ağırlık verme tavsiyesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tüm Dünyayı etkisi altına Cocid-19’un yayılım hızını kontrol altına almak ve yılbaşı kutlamalarının önüne geçmek için bu akşam saat 21.00’den Pazartesi sabah 05.00’e kadar 4 günlük kısıtlama uygulanacak.

Şırnak’ın Silopi ilçe Müftüsü Muhammed Said Okumuş, Müslümanların kısıtlamayı fırsata çevirerek ibadetlere ağırlık verme tavsiyesinde bulunarak, yılbaşını haramlara karşılamanın Yahudi ve Hristiyanların adeti olduğunu dile getirdi.

Yılbaşı kutlama adetinin İslami bir adet olmadığını ifade eden Okumuş, “İslam tarihinde var olan bir şey değil. Yılbaşı kutlama adeti Yahudi ve Hristiyanların adetidir. Müslümanların Hristiyanlara ve Yahudiler benzememesi lazım. Bir peygamberin doğum yılını kutlarken, haramlara bulaşarak, içki içerek, kumar oynayarak kutlama olmaması lazım. Çünkü tüm peygamberler bunlara karşıydı. Allah’ın yasakladıklarını kaldırmak için peygamberler gönderilmiş zaten.” dedi.

“İbadetlere ve peygamberlerin hayatını okumaya ağırlık verilmeli”

Hazreti Muhammed’in “Kim bir kavme benzerse o da onlardandır.” Hadis-i Şerif’ini hatırlatan Okumuş, “Dünyayı etkisi altına alan bir salgın var. Herkesi evine hapsetmiş. Bu yılda Müslümanlar yılbaşını 4 gün yasak ile evlerinde karşılayacaklar. Bu 4 günü değerlendirmek lazım. Geçmiş yılın muhasebesini yaparak, gelecek yıl için ben geçen yıl neler kaçırdım şeklinde yeni yıla planlayarak girmemiz lazım. Müslümanın eşi ve çocuklarıyla güzel zamanlar geçirmesi lazım. İbadetle zaman geçirilmesi lazım. Kur’an-ı Kerim okuyarak zaman geçirilmesi lazım. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in hayatını ve Hazreti İsa ile Hazreti Musa’nın hayatını okuyarak geçirmemiz lazım. Gerçek manada bir peygamberi anarken, doğum yılını kutlarken ne yapmak lazım, onlar bize neyi bıraktı. Bunu doğru anlayıp onlar gibi yaşamaya gayret etmemiz lazım. Rabbim bu şuurla yeni yıla en güzel şekilde hazırlanmayı peygamberlere layık ümmet olarak yaşamayı bizlere nasip etsin.” diye konuştu.

“Allah, Yahudiler ile Hristiyanlara benzemeyin, onların yaptıklarını yapmayın diye bizi defalarca uyarıyor”

Hazreti Muhammed’in veladetinin yıldönümünde ibadete ağırlık verildiğini anımsatan Okumuş, “Biz Müslümanlar peygamberimizin doğum yılını kutlarken camilerde mevlit programları düzenliyoruz, dua ediyoruz, Kur’an-ı Kerim okuyoruz, ibadet ediyoruz. Aslında bir peygamberin doğum yılının kutlanması bu şekilde olması lazım. Hazreti İsa içinde bu şekilde olması lazım. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de birçok ayette Yahudiler ile Hristiyanlara benzemeyin, onların yaptıklarını yapmayın diye bizi defalarca uyarıyor. ‘Peygamberimiz de kim bir topluma benzemeye çalışırsa o da onlardandır, diyor.” şeklinde konuştu

“Müslüman, Mekke’nin fethi ruhuyla yılbaşını karşılaması lazım”

Müslümanın Mekke’nin fethi ruhuyla yılbaşını karşılaması gerektiğini vurgulayan Okumuş “Mekke’nin fethinde neler yapıldı, Müslümanlar neyi kazandı, ne için mücadele etti… Müslüman bunu okuyup, bu ruhla yeni yılı karşılamaları lazım.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Okumuş, yeni yılın İslam ümmeti olmak üzere tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir