• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracısı olan esnafa 2021 yılında zam yapmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatya’da vakıf kiracısı olan 245 esnafa 2021 yılında kira artışı yapılmayacak. Kira desteği ve vergi indirimlerinin uzatılması da esnafımızdaki pandemi hasarına ilaç olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kira ve gelir kaybı desteği açıklamaları ile Vakıflar Genel Müdürlüğünün kiracısı olan esnaf ve sanatkârlara destek için 2021 yılında zam yapmayacağı kararını Malatya’daki esnaflar sevinçle karşıladı.

Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Vakıflar Malatya Bölge Müdürü Kenan Doğan, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanvekili Orhan Özbek ile birlikte Malatya’nın Battalgazi ilçesinde Vakıf İş Hanındaki esnafları ziyaret etti.

Kentte mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait taşınmazları kiralayan 245 esnafa 2021 yılı boyunca zam yapılmayacağını belirten Çalık, “Esnafımızın ortak çağrısı 2021 yılı için kira artışı yapılmaması yönündeydi. Vakıf kiracılarımızın bu durumunu Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a ilettik. Vakıf İş Hanımızdaki esnaflarımız için elimizden geleni yaptık” dedi.

Çalık, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir telefon görüşmesi yaparak, esnaf adına teşekkür etti. Bakan Ersoy, dünyanın zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek, “Bizde elimizden geldiği kadar hızlı bir şekilde destek olmaya çalışıyoruz. Önemli olan bu süreci en az hasarla başta Türkiye olarak atlatmamız.” diye konuştu.

“Esnafımıza hibe ve kira yardımı başvuruları başladı”

Çalık,  esnaf ve sanatkârlar ile gerçek tacirlere yönelik kira ve hibe destek başvurularının e-devlet üzerinden 30 Aralık 2020 tarihi itibariyle alınmaya başlandığını belirterek, “Küçük esnafımıza aylık bin lira olmak üzere toplamda 3 bin lira hibe desteği verilecek. İşyerleri kira olan büyükşehirlerdeki esnafımıza üç ayda toplam 2 bin 250 lira, diğer illerimizde toplamda bin 500 lira kira desteği ödenecek” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir