• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
2020'de hayatını kaybedenler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2020 yılı içinde siyaset camiasından hayatını kaybeden pek çok ünlü oldu

İşte 2020'de hayatını kaybeden siyasiler

MESUT YILMAZ 

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz da 30 Ekim'de 73 yaşında vefat etti. Siyasi yaşamına 1980'li yıllarda başlayan, Devlet Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, ANAP liderliği ve üç kez Başbakanlık yapan Mesut Yılmaz, Türk siyasi hayatındaki önemli isimler arasındaydı.

mesutyilmaz.jpg

Türkiye'de, 19 Şubat 2001'deki Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit arasında "Anayasa fırlatma" olayı yaşandığında Başbakan Yardımcısı olan Mesut Yılmaz, "Başbakan'a bu konuda destek vermek, siyasi bir sorumluluktur. Yapılan muamele tamamen haksızdır." diyerek tarafını açıklamıştı.

Yılmaz, 1997'de Türkbank'ın özelleştirilmesi süreciyle ilgili ortaya atılan iddialar nedeniyle "ihaleye fesat karıştırdığı" gerekçesiyle Yüce Divan karşısına çıkan ilk başbakan olmuştu.

Mesut Yılmaz, 1996'da ANAP Genel Başkanlığı döneminde ziyarette bulunduğu Budapeşte'de yumruklu saldırıya uğramış ve burnu kırılmıştı. 1996'daki Susurluk kazasının ardından ortaya atılan iddialar ve bağlantıların değişik boyutlarıyla incelenmesini isteyen Yılmaz, bu amaçla bir de Susurluk Raporu hazırlatmıştı. 

RAHŞAN ECEVİT

rahsan.jpg

Eski başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, 97 yaşında tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti

OSMAN DURMUŞ

MHPli Eski Sağlık Bakanlarından Osman Durmuş, geçirdiği beyin kanaması sonucu 26 Ekim'de hayatını kaybetti. 73 yaşındaki Osman Durmuş, siyaset dünyasının en renkli kişiliklerinden birisiydi.

Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş öldü mü? Osman Durmuş kimdir, kaç yaşında  ve neden öldü? - Son Dakika Haberleri Milliyet

DSP-MHP-ANAP Koalisyon Hükümetinin Sağlık Bakanlığını yapan Osman Durmuş, Bakanlığı dönemindeki açıklamalarıyla kamuoyunun hep gündemindeydi.

ŞEVKET KAZAN

2020 yılında hayatını kaybeden siyasi isimlerden birisi de Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan'dı. 86 yaşındaki Kazan, 9 Mart'ta çoklu organ yetmezliği nedeniyle Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

1933 yılında Sakarya'da doğan Şevket Kazan 1971'de Necmettin Erbakan'ın kurduğu Milli Nizam Partisine katıldı. Milli Selamet Partisinden (MSP) 1973'te Kocaeli milletvekili seçilen Kazan, 1974'te kurulan 37'nci hükümette Adalet Bakanlığı, Süleyman Demirel'in Başbakanlığındaki 39'uncu hükümette Çalışma Bakanlığı yaptı. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra bir yıl tutuklu kalan Kazan, 1985'te beraat etti.

Şevket Kazan kimdir? Şevket Kazan'ın biyografisi

Refah Partisinden 1991'de milletvekili seçilen Kazan, 1996'da kurulan 54'üncü hükümette (Refahyol) Adalet Bakanlığı görevini yürüttü.

Anayasa Mahkemesinin, 16 Ocak 1998'de "laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu" gerekçesiyle Refah Partisini kapatmasını takiben Necmettin Erbakan ve bazı diğer Refah Partililerle birlikte Şevket Kazan'a da 5 yıl siyaset yasağı getirilmişti. Kazan, siyaset yasağının kaldırılmasıyla 22 Şubat 2003'te Necmettin Erbakan ile birlikte Saadet Partisine katılarak siyasete geri dönmüştü.

BURHAN KUZU

Eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve 22, 23, 24 ve 26. dönem AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, 1 Kasım'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 65 yaşındayken vefat etti.

burhankuzu.jpg

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik üstlenen Burhan Kuzu, 2001'de AK Parti'nin kurucu üyesi olarak aktif siyasete başladı. Partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığını yürüten Kuzu, 22, 23 ve 24. dönemde İstanbul Milletvekili seçildi ve bu dönemlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı.

Cumhurbaşkanı Fahri Başdanışmanlığı görevinde de bulunan Burhan Kuzu, AK Parti MKYK üyesiydi.

HAYDAR BAŞ

BTP, koronavirüsten yaşamını yitiren Haydar Baş'ın yerine yeni genel  başkanını 'seçti'

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, 14 Nisan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

 MARKAR ESAYAN

AKP İstanbul Milletvekili Markar Esayan hayatını kaybetti - Son dakika  haberleri

AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, henüz 51 yaşındayken mide kanseri nedeniyle 16 Ekim'de hayatını kaybetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir