• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Haberal Meclise Alınıyor, Ya Başörtülüler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mazlum-Der Kocaeli Şubesi Başkan Yardımcısı Medine Küçük, darbe yaparak demokratik rejimi değiştirmek iddiasıyla yargılananların, demokratik rejimin imkânlarını kullanarak Meclis`e gireceğini söyledi. Küçük, darbe yanlılarının, bundan sonra demokratik rejimin kıymetini anlamalarını ve darbeci anlayışlarından vazgeçmeleri gerektiğini söyledi.

Mazlum-Der Kocaeli Şubesi üyeleri, sivil, katılımcı, özgürlükçü bütün vatandaşları kucaklayan ve mutabakata dayanan bir anayasa için şehir merkezindeki Özgürlük Parkı’nda toplandı.

Mazlum-Der adına açıklama yapan Medine Küçük, yeni anayasanın halkın kanayan yarası olan başörtüsüne özgürlük konusuna ve diğer konulara acilen çözüm getirmesi gerektiğini söyledi.
Küçük, çözüm getirilmemesi durumunda vebalin büyük olacağını ifade etti. Küçük, kafalarında yeni meclise güven duyulmasını engelleyen pek çok soru işareti olduğunu belirtti. Küçük, soru işaretlerini şu şekilde sıraladı: “Sözde parlamenter, özde lider sultasına dayanan meclisimiz özde demokrasiye çevrilebilecek mi? Demokratik sistemde devletin üç erki yasama, yürütme ve yargı yeni dönemde de birlikte olmak yerine birileri üzerinde vesayet kurmak için mi hareket edecek?”

Mehmet Haberal’ın iki yıl yargıyı yanılttığının altını çizen Küçük, “Mehmet Haberal’ı Meclis`e taşıyan sisteme nasıl güveneceğiz? Siyasi etik açısından baktığımızda; iki yıl boyunca yalan beyanlarla yargı erkini çalımlayan, parlamenterin sistemin yasama erkine dahil olarak, Mehmet Haberal’ın Meclis kürsüsünden yapacağı yeminin değeri ne olacak?" şeklinde konuştu.
"Mehmet Haberal’ın girebildiği Meclis`e, başörtülü bayan milletvekilleri hangi suçu işledi de giremiyorlar" diyen Küçük, başörtülü kadınlara karşı uygulanan bu ayrımcılığın son bulması gerektiğini söyledi.

Demokratik rejimi, darbe yaparak değiştirme iddiasıyla yargılananların demokratik rejimin imkanlarını kullanarak Meclis`e gireceklerinin altını çizen Küçük, “Demokratik rejime karşı olsalar da halk onları seçtikten sonra, bu rejim onların dahi Meclis`e girmesine imkan tanımaktadır. Umarız ki demokratik rejimin, bundan sonra kıymetini daha iyi anlar ve darbeci anlayışlarından vazgeçerler.” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir