• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
Eğitimci Sezer başarıyı anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sason`da öğrenciler, idareciler ve velilere konferans veren Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kalem Müşaviri Eğitimci Recep Sezer, başarıyı anlattı.

Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin (Sason-Der) İçişleri Bakanlığına bağlı Dernekler Dairesi Başkanlığı projeleri kapsamında yürüttüğü \"Sason Bilinçleniyor\" projesi kapsamında yapılan konferanslarda, Sason Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu ve Yunus Emre ilköğretim okulunda konferans veren Sezer, başarıda öğrencilerin, idarecilerin ve ailelerin rolünü anlattı.

 

Açılış konuşması yapan Sason-Der Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özmen, proje hakkında bilgi vererek, proje kapsamında Sason`da ücretsiz internet evi, okuma salonu, 3 kahveye kitaplık ve çeşitli konferanslar gerçekleştireceklerini belirtti. Özmen, projeye desteklerinden dolayı Kaymakam Bahadır Yörük`e müteşekkir olduklarını açıkladı.

 

\"Bir ülkenin en büyük zenginliği gençliğidir\"
Sason Lisesi Erkek Öğrenci Yurdunda verdiği konferansta gençliğin sorunlarına değinen Eğitimci Recep Sezer, \"Bir ülkenin en büyük kaynağı en büyük zenginliği gençliğidir. Gençlik o kadar önemlidir ve öyle bir hazinedir ki, eğer gençler iyi yetiştirilirlerse o gençler ülkelerini alırlar ve bir anda en yükseğe çıkarırlar. Çünkü insan kaynağı çok çok önemlidir. Topyekün 76 milyon ülkeyiz biz. Eğer gençlerimizi donanımlı bir şekilde yetiştirirsek onlar doğru düzgün, ahlaklı, terbiyeli, ülkesini seven, insanları seven, anne babasına, çevresine, doğaya saygılı, kediyi, hayvanları bile koruyan gençlik ortaya çıkar\" dedi.

\"Başarılı olmak zorundayız\"
Başaramayan insanların hep mazeret ürettiklerini belirten Sezer \"Arkadaşlar başarılı olmak zorundayız. Bakınız başaramayan insanlar hep mazeret söylerler. Mazeret üretmenin hiç bir anlamı yok. Benim şu mazeretim vardı da ondan dolayı yapamadım falan… Bu mazeret sizi kurtarmaz\" ifadelerini kullandı.

 

\"Büyük insan olmayı iste ve büyük hedefler seç\"
\"Büyük insan olmayı iste ve büyük hedefler seç\" diyen Sezer, Her insan \"ben okuyacağım, ben elektrik mühendisi olacağım, ben bilgisayar mühendisi olacağım, ben doktor olacağım, öğretmen, hukukçu olacağım ben şu, ben bu, olacağım diye hedef seçmelidir\" dedi.

Sezer, başarı konusunda şu konulara değindi: \"Kendine güven ve başarılı olacağına inan, olumlu düşün ve başarılı olacağım de… Büyük düşün ve büyük projeler üret, mazeretleri yok et, mazeretlerin arkasına sığınma. Muhakkak plan yap, daima güçlü olmalısın, çalışmak en büyük erdemdir. İyi arkadaş seç, seni hedeflerinden uzaklaştıran arkadaşlıklarına son ver. Şimdi onunla beraber 24 saatinizi geçirdiğiniz kişi veya kişiler, devamlı lak lak yapıyorsa, hiç derse çalışmaz, okulla ilgili hiçbir çalışma içinde değillerse, o zaman onlardan sana fayda gelmez, en önemli sermayemiz vakittir. Kendini büyük ideale adamalısın\"

\"Çocuklara her zaman iyi yaklaşılmalı\"
Öğrencilere her zaman iyi ve olumlu yaklaşılması gerektiğini ifade eden Sezer, kendisinin 10 yıllık öğretmenlik hayatında hiçbir öğrenciyi disipline vermediğini belirterek, \"Öğretmen arkadaşlar; çocuklara mutlaka iyi yaklaşılmalı, bir Peygamber titizliğiyle, nezaketiyle yaklaşılmalı. Çocukları ürkütmeden, korkutmadan sevdirerek ve çocuğun mutlaka kalbine gönlüne girmek lazım. Öğretmenlik çok titiz bir meslektir. Çok dikkat etmek lazım, çok ince davranmak gerek…\" dedi.

 

\"Çocuk yetiştirmek peygamber mesleğidir\"
İnsan yetiştirmenin çok önemli olduğunu anlatan Sezer, \"İnsan yetiştirmek bağda bahçede meyve yetiştirmeye benzemez. Öğretmenlik peygamber mesleğidir, peygamberimiz hep insan yetiştirmiştir. Çocuklara bir peygamber titizliğiyle yaklaşılmalıdır\" ifadelerini kullandı.

 

Sezer, sözlerine şöyle devam etti: \"Başarıda acele edilmemeli, tembellikten kurtulmalı, selim bir akılla bütün kararlar verilmeli, çocukların iyi arkadaş edinmesi sağlanmalı… Bizim en büyük zenginliğimiz çocuklarımızdır. Çocuklarınızla ilgili arılar gibi çalışın… Öğrencilerinizin meziyetlerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olun\" dedi.

 

Sezer`in konferansını Malmüdürü Murat Kaptanoğlu, İlçe Müftüsü İlhan Güngördü, Milli Eğitim Şube Müdürü İsmet Öter, Okul Müdürleri ve esnaflar dinledi. (Sezer İlbasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir