• DOLAR 32.513
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2500.28
  • ...
Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan ailelerden AİHM'nin Demirtaş kararına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

PKK tarafından çocukları kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileler, AİHM'ne seslenerek alınan kararı kınadıklarını belirtti.

Aileler adına açıklama yapan Özkan Aydın'ın babası Süleyman Aydın, evlat nöbetinde 486'ncı günde olduklarını ve bu süre bazında hiçbir HDP milletvekilinin, haklarını savunduklarını iddia ettikleri Kürt ailelerine sahip çıkmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Aydın şu cümleleri kullandı:

Siz askere, polise ve öğretmenlere gözünü kırpmadan kurşun sıkan PKK ile birlikte olan Selahattin Demirtaş'ın tahliyesini istiyorsunuz. Kemal Kılıçdaroğlu, şehit ailelerinin ve gazilerin yüzüne nasıl bakacak? Hak, hukuk, adalet diyen Kılıçdaroğlu'nun adaleti bu mu? Bu Kürt aileleri 486 gündür HDP'nin önünde bekliyor. Neden bu ailelere sahip çıkmıyor ve bizzat bizim ağzımızdan çocuklarımızın dağa nasıl kaçırıldıklarını dinlemiyorsunuz?

AİHM'in Demirtaş'ın tahliye edilmesi yönündeki kararına tepki gösteren Aydın, "AİHM, PKK ile iç içe olan Demirtaş'ın tahliyesini istiyor. Halbuki bizim çocuklarımızı dağa kaçıran PKK ve HDP'dir. Artık onların ve Demirtaş'ın gerçek yüzünü görün artık. Tüm Türkiye bilsin ki bunlar Kürtler için mücadele etmiyorlar, aksine kullanıyorlar. HDP milletvekillerinin çocukları Avrupa'da gezerken Kürt ailelerinin evlatları mağaralarda ölüme mahkûm ediliyor. Ama artık Kürtler uyandı ve onları kandıramazlar." ifadelerini kullandı.

Aydın, "Biz AİHM kararını defaatle kınıyoruz. AİHM'in amacı Türkiye'yi karıştırmak olduğunu biliyor ve aldıkları kararı reddediyoruz. Eğer Demirtaş'ın tahliyesini istiyorlarsa ilk önce Kürt ailelerinin küçük çocuklarını dağdan tahliyesini istesinler. Nerede insan hakları ve özgürlükçü yasaları?" dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir