• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
2020 de bitti  Süresiz nafaka zulmü bitmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Verilen sözler unutuldu, süresiz nafaka mağdurları 2020’yi de mutsuz kapattı. Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Başkanı İlhan Ergincan, “Söz, umut vermektir. Sizler verdiğiniz sözleri tutmayarak mağdurların umutlarını söndürdünüz.” diyerek Adalet Bakanlığı’nın bir an önce mağduriyetleri gidermesi için adım atması gerektiğini ifade etti.

“MAĞDURLARIN UMUTLARINI SÖNDÜRDÜNÜZ”

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Başkanı İlhan Ergincan, “Süresiz Nafaka Mağdurları ve çocuklarını haciz yolu ile görmek zorunda kalan babalar olarak 2018 yılından beri seçimlerden sonra, T.B.M.M açılınca, yeni yasama döneminde, 1. Yargı paketinde, 2. Yargı paketinde, 3. Yargı paketinde diye diye 2020 yılı sonuna geldik ve hala somut bir adım atılmayarak kandırıldık. Alt ve üst sınırın belirleneceği süresiz nafaka yasası yılan hikâyesine döndü. Feministlerin, HDP ve yandaşlarının, CHP, İyi Parti ve Atatürkçü kadın derneklerinin karşı çıktığı süresiz nafaka yasasını maalesef ki Cumhur ittifakı da söz verdiği halde yerine getirmedi. Son günlerde basında çıkan haberlerde 4. Yargı paketinde süresiz nafaka ve çocuk haczi olacağı konuşulmakta ve mağdurların parmağına yine bir parmak bal çalınmaktadır. Söz, umut vermektir. Sizler verdiğiniz sözleri tutmayarak mağdurların umutlarını söndürdünüz.” ifadelerini kullandı.

“YOĞUN BAKIM YATAĞINDA HAYAT MÜCADELESİ VERENDEN BİLE NAFAKA ALINIYORDU”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çıkarılmak istenen süresiz nafaka kanununa engel olduğunu ifade eden Ergincan, “Rant kapısı kapanmasını istemeyen avukatlar, Mor Çatı ve Feminist Kadın Dernekleri görsel ve yazılı medyada sürekli kamuoyunu yanıltarak Süresiz Nafaka yok diyorlardı. Oysaki Yalova’da hastanede yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi veren nafaka mağduru hastamız bile eski eşin nafakasını ödemek zorunda kalmış ve yaşam mücadelesi vermişti. Maalesef ki mağdurumuz verdiği yaşam mücadelesini geçtiğimiz hafta kaybetti. Bunun vebali ülkemizde oynanan oyunlara sessiz kalarak ortak olduğunuz ve aile kavramının yok olmasına neden olan süresiz nafaka, çocuk haczi konularında gerekli önlemleri almayan vekiller ve bakanların üzerinedir. Süresiz nafakanın son bulması için daha kaç acı olayın yaşanması gerekiyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.

HER İKİ TARAFIN DA MAĞDUR EDİLMEDİĞİ BİR KANUN MÜMKÜN

“Her sene süresiz nafaka mağdurları ve çocuk haczi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz, mağdurların umudu artık 2021 yılına kaldı” diyen Ergincan sözlerine şöyle devam etti:   “Adalet Bakanlığının ve Aile Bakanlığının sürekli dillerine doladığı her iki tarafı da mağdur etmeyecek yasa olmalı sözü, zaman kazanma sözüdür. Her iki tarafı mağdur etmeyecek yasa bellidir. 1-3 yıl arası alt ve üst sınır ile kadının yaşı, evlilik süresi, eğitim durumu, yeniden evlenebilme ihtimalleri göz önüne alınarak kararlar verilmelidir. Her fırsatta ‘süresiz nafaka adil değildir’ diyenler başlarını neden kuma gömmektedirler. Gençlerimiz evlilikten kaçar olmuştur. Allah göstermesin boşanma halinde 6284 sözlü iftira kanunu ile tecavüzcü, tacizci, psikolojik, ekonomik şiddetler ile evden uzaklaştırılabilir, boşanma konusunda bunlar aleyhine kullanılır ve ömür boyu bitmeyen borç süresiz nafaka ile hayatı ipotek altına alınabilir. Bu sebeplerden dolayı aile kurmadan uzaklaşan nesil ile yaşlı nüfus artışına neden olmaktadır. Hükümetimizin bir an evvel aile konusunda gerekli adımları atıp süresiz nafaka, çocuk haczi kanunları TBMM' ye sunulmalıdır ve adalete olan güvensizlikler son bulmalıdır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir