• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
İnsanlıktan Nasibini Almamışlığa Beraat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal mahkemesindeki savcı yardımcısı yaptığı değerlendirmede “İsrailli asker Abergil hakkında soruşturma açmayacağımız gibi onun hakkında bir ceza veya disiplin yoluna da gitmeyeceğiz. Çünkü Abergil bu resimleri işkence için değil, iyi niyetle çekmiştir” dedi.

Siyonist işgal ordusunda görev yapan kadın asker Eden Abergil’in sosyal paylaşım sitesi Facebook`ta yayınladığı ve Abergil’i Filistinli esirlere zevkle işkence yaparken gösteren fotoğraflar, İsrail işgalinin ırkçı uygulama ve insan hakları ihlalleri siciline yeni bir sayfa eklemişti.

Sözkonusu fotoğraflar kamuoyuna, işgal yönetiminin Filistinlilere yönelik baskıcı uygulamalarının gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi.

Fotoğrafların yayınlanmasının ardından bir değerlendirme yapan İngiliz Guardian gazetesi, hukuk uzmanlarına dayanarak fotoğraflarını yayınlayan ve kendini Facebook`ta Eden Abergil olarak tanıtan İsrailli kadın askerin, uluslararası askeri ilkeleri çiğnemenin yanı sıra, askeri ahlaka aykırı davrandığını belirtmişti.
Yayınlanan fotoğraflar Filistin içinde ve dışında büyük tepkilere neden olmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir