• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
MERSİN - Mersin Elektronikçiler Odası, Uydu Dünyası Dergisi ve Dijitech işbirliğiyle "Doğu Akdeniz Sayısal TV ve İnternet Teknolojileri" konulu seminer yapıldı. Seminerin açılış konuşmasını Mersin Elektronikçiler Odası ve Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer yaptı.


Teknoloji çağında yaşadıklarını belirten Dinçer, "Teknolojinin önünde hiçbir şey duramamaktadır. Gelişen teknolojilere ayak uydurmak, vazgeçilmez bir unsur haline gelmiştir" dedi.


Kentin teknomarket ve AVM`lerce kuşatıldığını, devasa markalar ve yetkili servislerin her sektörü olumsuz etkilediğine dikkat çeken Dinçer, "İlk darbeyi elektronikçi esnafımız yedi. Teknoloji son yıllarda o kadar ilerleme gösterdi ki, birçok meslektaşımız takibini yapmakta zorlanıyor. Teknolojiyi yakalayan ayakta kalıyor, yakalayamayan meslek değiştirmek zorunda kalıyor. Ayrıca e-ticaret çok aşama kaydetti. Artık alış verişler, e-ticaret üzerinden yapılıyor. Bunun yanı sıra tamamen dijital beyinlere sahip olan araçlarla birlikte tamirci esnafımız sekteye uğradı. Bütün araçlar servislere gidiyor. AVM`ler ise yaklaşık 90 meslek dalında esnafımızı etkilemekte. Kısaca esnafımız büyük markalar, yetkili servisler, teknomarketler ve AVM`lerle acımasız rekabet ortamında yok olmaya mahkum edilmektedir" diye konuştu.


Uydu Dünyası Genel Koordinatörü Süleyman Şahin, Jameson Satış Müdürü Erdim Yıldız ile RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Güleryüz de birer konuşma yaptılar.

Konuşmalardan sonra üç oturumda yapılan seminerin birinci oturumunda "Türkiye`de dijital yayıncılığın bugünü ve geleceği", ikinci oturumda "Merkezi TV dağıtım sistemleri ve ölçümleme teknikleri", üçüncü oturumda ise "İletişim teknolojinde yeni gelişmeler" konuları ele alındı. (Osman Öksüz - İLKHA)