• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
HÜDA PAR Muş İl Başkanlığının eğitim çağrısı karşılık buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz haftalarda Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, beraberindeki heyetle birlikte kırsal köyleri ziyaret ederek, muhtarlarla bir araya gelmişti. Ziyaretlerinin ardından Çağlayan, kırsal kesimlerdeki eğitim sıkıntısına ilişkin yetkililere çağrıda bulunmuştu.

Hem HÜDA PAR İl Başkanlığının hem muhtarların hem de öğrencilerin talepleri İLKHA tarafından gündeme taşınmasının ardından milli eğitim müdürlüğü çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında çıkarılan ders notları, öğretmenler aracılığıyla kırsal köyde kalan öğrencilere dağıtılmaya başlandı.

Başlatılan çalışmaların olumlu bulduklarını belirten Çağlayan, saha çalışmalarının ardından başlatılan çalışmaları olumlu bulmakla birlikte yetersiz gördüklerini belirtti.

Çağlayan, "Pandemi nedeniyle ülke genelinde olduğu gibiyi ilimizde de eğitim konusunda bazı sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntıları birebir yerinde tespit etmek adına bir saha çalışması yaptık. Çalışmalarımız kapsamında bazı köyleri ziyaret ettik. Muhtarlarımızla görüştük, birebir aile ve öğrencilerimizle de konuşarak, sıkıntılarını dinleyip, taleplerini aldık." dedi.

Muhtarların, aile ve çocukların taleplerini ilgili mercilere ilettiklerinin altını çizen Çağlayan, şunları kaydetti:

"Aile, öğrenci ve muhtarlarımızın taleplerini ilgili kurumlara iletmek adına bazı ziyaretler yaptık. Bu ziyaretlerimiz çerçevesinde il milli eğitim müdürümüzü, Türk Telekom il müdürlüğünü ziyaret ettik. Ailelerimizin talep ve isteklerini kendilerine ilettik. Daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi öğrencilerin tablet talepleri vardı. Bazı köylerde internet erişim sıkıntısı vardı. Maddi imkansızlıklardan dolayı evinde televizyon ve akıllı telefonu olmayan aileler mevcuttu. Akıllı telefonu olan bazı ailelerin ise internet şebekesinin olmayışı nedeniyle canlı ders alamama konusunda sıkıntılar yaşanıyordu. Saha çalışmamızdan sonra milli eğitim müdürlüğü ders notlarını çıkarıp, öğretmenler vasıtasıyla özellikle maddi imkanları olmayan kırsaldaki öğrencilerimize dağıtıldı. Yaptığımız çalışmanın basına yansımasından sonra bu adımın atılması sevindiricidir. En azından öğrencilerimize eğitim almaları noktasında kısmen de olsa katkı sunmuş olmamız bizi ziyadesiyle sevindirdi. Tabii bu yeterli değildir. Bunun genişletilmesi lazım. Özellikle ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz de bu çerçevede bir çalışma başlatması lazım. İmkânı olmayan öğrencilere ulaşıp, öğrencilerimizin eğitim alabilme imkânını kendilerine sağlanması gerekiyor. Herkes kendi imkanları nispetinde bu çalışmayı yapmalıdır. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir