• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Türkiye Soğuyacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye halen sıcak hava dalgasının etkisinde bulunuyor. Yurt genelinde yağış kaydedilmezken, hava sıcaklığı yurdun iç kesimlerinde hissedilir derecede olmak üzere yurdun büyük bölümünde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Türkiye, bugün kuzeybatı kesimlerinden itibaren yağışlı havanın, yarın akşam saatlerinden itibaren de Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek. Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların yarın Marmara, Ege, Göller Yöresi, Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu`nun kuzeyinde görülmesi bekleniyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu`nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz`in iç kesiminde kar, Batı Karadeniz`in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

Perşembe günü Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyıları dışında tüm yurtta etkili olacak yağışın, kıyılar ile Güneydoğu Anadolu`da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışlı hava Cuma günü yurdun doğusunda etkili olduktan sonra Cumartesi günü yurdu terk edecek.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, yarın batı bölgelerde, Perşembe günü ise kuzey ve iç kesimlerde hissedilir şekilde, 4 ila 10 derece azalacak.

Ani sıcaklık düşüşü ile yurdun doğu, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğinden; ulaşımda aksamalar, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir