• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Değerlerimize sahip çıkmalı ve yaşatmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 25 Şubat - 3 Mart 2013 tarihleri arasında bu yıl 24. kutlanan \"Vergi Haftası\" münasebetiyle Vergi Haftası Vergi Daire Başkanlığı hizmet binası önünde, Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır ve kurum çalışanlarına iade-i ziyarette bulundu. Kurum çalışanlarınca karşılanan Vali Toprak ziyaret çerçevesinde ilk olarak Cahit Sıtkı Tarancı Vergi Dairesini ziyaret ederek kurum çalışanları ile bir süre sohbet etti.

 

Vali Toprak ziyarette, çok uzun yıllar öncesi ile günümüzde ulaşılan teknoloji endeksli ve vatandaş memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı arasında önemli farklar olduğunu ve vergi dairelerinin bu anlamda kendilerini her yıl daha da geliştirdiklerini kaydetti.

 

Günümüzde vatandaşa direk hizmet veren her kurum ve kuruluşun vatandaş memnuniyeti odaklı pratik bir hizmet vermesi gerektiğinin altını çizen Vali Toprak \"Aksi halde zamanın her anının çok kıymetli olduğu bu çağda bu tür işlemlerle uğraşmak çekilmez olur. Vatandaşın halinden anlamalı, gerektiğinde münasip bir üslupla defalarca anlatmalı ve memnun etmeliyiz, personeli bu konuda daha fazla eğitmeli ve olumlu telkinlerde bulunmalıyız. Zaten bilişim çağı ile birlikte her kurumumuzda otomasyon hizmet verilmeye başlandı dolayısıyla sistem hızlandı. Kayıt dışıyla mücadele bu tür sistemleri kullanmalıyız. Vergi bilincini oluşturursak başta kayıt dışılık olmak üzere tüm olumsuz faktörler azaltılmış olur.

 

Çocuklara model konusunda bilinçli hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Toprak, \"Başta aileler ve öğretmenler olarak onların akıllarına ve vicdanlarına seslenmeliyiz. Değerlerimize sahip çıkmalı ve yaşatmalıyız, vatandaşlık şemsiyesi altında he türlü farkımızla birlikte yaşamlıyız. Ekonomik göstergeler olarak tüm bu sorunlarımıza karşın özellikle komşularımızla kıyasla çok daha iyi bir durumdayız\" dedi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir