• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
Libya`dan müteahhitlere iyi haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Libya Başbakanı Ali Zeydan`ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`la görüştüğü Türkiye temaslarında, Libya`da iç savaşın ardından 1,5 yıldır hakediş ödemelerini bekleyen Türkiyeli müteahhitlerin durumu da ele alındı. Varılan mutabakata göre, Libya`ya dönüp yatırımlarına devam eden Türkiyeli şirketler, hakedişlerinin yarısını hemen alabilecek. Diğer yarısı ise, taksite bağlanacak. Türkiyeli şirketlerin iç savaş nedeniyle uğradıkları 1.3 milyar dolarlık zarar konusu ise, netlik kazanmadı.

Gelişmeleri umut verici olarak değerlendiren Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Emin Ucuz, \"Türkiyeli müteahhitler, iç savaşta Libya`dan en son çıkan müteahhit grubudur\" dedi.

Dünya çapında 28 milyarlık iş yapan Türkiye taahhüt sektöründe, Libya`nın üçüncü büyük müşteri olduğunu ve Türkiyeli şirketlerin Libya`ya dönüp işlerine kaldıkları yerden devam etmeleri için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizen Ucuz, \"Türkiyeli şirketlerin bu fedakarlığı karşısında Libya devletinin attığı adım sevindiricidir. Başbakan Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın konuyla ilgili hassasiyet ve takipleri sonucu bugün olumlu sonuçlar alınmaktadır. Bu da iş dünyası adına güven ve memnuniyet vericidir. Hakedişlerin yanı sıra Libya`da bazı Türk şirketleri savaş nedeniyle zarar görmüştür. Bu zararların karşılanması konusunda da Libya`dan hassasiyet beklenmektedir\" dedi.

\"Daha çok söz sahibi olacağız\"
Türkiye taahhüt sektörünün gücünün Libya`da bir kez daha görüldüğünü de belirten Ucuz, \"Savaşın ortasında kalan, hakedişlerini tahsil edemeyen ve üstüne üstlük bir de zarar gören firmaların büyük çoğunluğu, her şeye rağmen ayakta kalmayı başardı. Bu da ne kadar titiz çalıştığımızın göstergesidir. Türkiyeli müteahhitler, kendilerini en zor ve kötü koşullara karşı sürekli olarak hazır tutmakta ve ülkelerine katkılarını günden güne arttırmaktadırlar. İnanıyoruz ki, önümüzdeki süreçte müteahhitlerimiz dünya arenasında çok daha fazla söz sahibi olacaktır\" diye konuştu. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir