• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Ağrı`da `Köy Güzeli Yarışması` düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı İl Özel İdaresi köy-kent fakının azaltılması için Ağrı`nın köyleri arasında yarışma başlattı. Yarışmayı kazanan köye ödüller verilecek.

 

Basına açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe, köylerin daha düzenli hale gelmesi için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Gökçe, \"Köylerimizin sosyal, kültürel vb. konularda köy-kent farkının minimize olmasını saylayacak ve daha yaşanabilir birimler hedeflenmektedir. Bir arada yaşama bilincini arttırmaya yönelik dayanışma ile cami, tesis ve taziye evi yapan köylerimizin tespiti ve ödüllendirilmesi çalışmalarımız içinde mevcuttur.\"

 

\"Çalışmamızın kriterleri arasında köyün mimarisi, içme suyu, eğitim ve okul durumları, öğrenci durumu, sayısı, öğrenci profili dikkate alınacak.\" Diyen Gökçe, \" Köyün çevre ve doğal güzelliklerini yani ağaçlandırma ve yeşil dokusu ne boyutta olduğuna bakacağız. Özellikle ağaçlandırmayı teşvik etmeyi, köydeki boş arazileri ağaçlandırmaya önem veriyoruz. Yine köylerimizin ulaşım ve alt yapı durumlarına bakacağız. Tabu bu saydıklarımızın bir kısmı, köylüler tarafından, bir kısmı ise kamu tarafından yapılacaktır. Köylerde sosyal projeler ne durumda, çabaları mevcut mu, köylerde sivil toplumu örgütleme çalışması ve köylüler, köyler arasında barış ve huzurun sükutuna katkı sunacağını düşündüğümüz proje bu anlamda önemli görüyoruz. Ve yine köylerde yapılan tesislerin korunması, iyileştirmesi ne boyutta olduğunu araştıracağız. Bu araştırmamız, yarışmanın birincisini seçmek için kriterlerimiz içerisinde olacak. Ve benzeri alanlarda belirlediğimiz kriterler ile yarışmada derece alanları belirleyeceğiz.\" dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir