• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Demirtaş Tepkiler Üzerine Haberi Kaldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim bitti ama tartışmaları sürüyor. Hakkari bağımsız milletvekili Selahattin Demirtaş`ın seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesi büyük tartışmaya yol açacak nitelik taşıyor. Üstelik Demirtaş`ın sözleri Alevileri çok kızdıracak cinsten.

TUNCELİ`Yİ İHANETLE SUÇLADI

Bilindiği gibi Barış ve Demokrasi Partisi`nin desteklediği milletvekili adaylarından biri de sanatçı Ferhat Tunç`tu. Tunceli`den aday gösterilen Tunç seçilemedi. Bu olayı kendi adına açılan facebook sayfasında yorumlayan Eski BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, kendilerine oy vermeyen Tunceli halkını ihanet etmekle suçladı.

 

KERBELA - DERSİM KIYASLAMASI

Demirtaş, Facebook sayfasında BDP`nin desteklediği milletvekili adaylarına oy veren tüm illerin isimlerini tek tek sayarak Türkçe ve Kürtçe ibarelerle teşekkür ediyor. Dersim`e ise teşekkür değil, öfke gösteriyor Demirtaş. "Dersim İhanetini Unutmayacağız" ifadelerine yer verilen bölümü 430 kişi beğendiğini belirtirken yüzlerce kişi de yorum yapıyor. Ardından Demirtaş, "Kerbela`da 72 kişi öldürüldü Aleviler bunu unutmadı Dersim`de 72 bin kişi öldürüldü Aleviler bunu unuttu" ifadelerine yer veriyor. Ferhat Tunç`un Meclis`e gönderilmemesini ihanet olarak gören Demirtaş, sayfasındaki bu ibareleri sonra kaldırdı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir