• DOLAR 32.511
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2488.956
  • ...

ŞANLIURFA- Karacadağ Kalkınma Ajansı`nca (KKA), Siverek`te çalıştay düzenlendi.Çalıştay`a, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı A. Murat Bucak, Siverek Doğal Çiçek Soğanları Üreticileri Birliği, Tarım İlçe Müdürlüğü, Siverek Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârları Odası, Muhtarlar Derneği, Siverek Çatom, Eğitim Sendikaları , Emlakçılar Derneği, Siverek Bal Üreticileri Derneği, Şoförler Odası, Siverek Kuyumcular Derneği, Memur-Sen, Hacıhıdır Sulama Birliği, Siverek Meslek Yüksek Okulu, Baro, Siverek Küçük Sanayi Sitesi, Sağlık-Sen, Terziler Odası yetkilileri ile İl Genel Meclis üyeleri katıldı.

 

Siverek Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi`nde düzenlenen Çalıştay`da konuşan Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Bölge Planı hazırlıkları kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti. \"2013 yılının sonu itibariyle mevcut 9. Ulusal Kalkınma Planı ve Bölge Planının uygulama süresi dolmaktadır. Kalkınma Bakanlığının verdiği yetkiyle, yeni dönem Bölge Planı 2014?2023 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanacak. Ulusal Kalkınma Planı çerçevesinde Ajans olarak Bölge Planı hazırlıklarına başladık. Bu çerçevede Diyarbakır ve Şanlıurfa`da ocak ayı boyunca tarım, sanayi, turizm ve sosyal politika çalıştayları gerçekleştirildi. İl merkezlerimize ilişkin çalıştayların ardından Diyarbakır`da ilçe çalıştayları düzenledik. Bugün Şanlıurfa ilçelerine yönelik çalıştaylarımızın ilkini Siverek`te düzenliyoruz. 40 yıldır hazırlanan kalkınma planları merkezde hazırlanır yerelde uygulanır. Dünyada ve Türkiye`de artık kalkınma planları yerelin katılımı sağlanarak hazırlanmaya başlandı. Yereldeki aktörlerin katılımı sağlamak adına Ajans olarak il dışında çıkarak ilçelerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Alınan kararlarda etkilenecek kesimlerin bu plana katılımı sağlamak bizim için çok önemli. Ortak akıl sayesinde planlı ve etkili sonuç alınan planlar yapmak mümkün olacaktır\" dedi.

 

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ise ilk kez Siverek`te böylesi bir toplantını yapıldığına dikkat çekerek şunları söyledi: \"Yıllarca Ankara`da masa başında hazırlanan planlar yerelde uygulanmaya çalışıldı. Doğal olarak bu planları başarısız oldu. Karacadağ Kalkınma Ajansı`nın bu toplantısı ile coğrafi konumu, sahip olduğu tarımsal potansiyeli ile bölgesinin ve Türkiye`nin en önemli ilçelerinden biri olan Siverek`e katkıları büyük olacaktır. İlçemizin sorunları yerinde tespit edilmesi, uygun çözümlerin bulunması ile tarım ve tarıma dayalı sanayi alanlarındaki fırsatlarını yakalama şansı olacağına inanıyoruz.\" Düzenlenen çalıştay`a katılan katılımcılara Siverek`in kalkınması ve gelişmesiyle ilgili anket düzenlendi.
(A. Uğurlu-İLKHA)