• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Bakan Akar 5 yılda 30 bin örgüt mensubunun 'etkisiz hale getirildiği'ni açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bakan Akar başkanlığında video telekonferans yöntemi ile dün gerçekleştirilen toplantıy Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları ile Bakan Yardımcıları katıldı. Toplantıda yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen operasyonlara ilişkin bilgi verildi.  

Savunma ve güvenlik konularına ilişin değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, "Yurt içinde ve sınır ötesinde toplam 200’den fazla operasyon gerçekleştirdik. Yapılan başarılı operasyonlar sonucu yurt içi ve sınır ötesinde toplam 3 bin 646 terörist etkisiz hâle getirildi. Etkisiz hâle getirilen teröristlerin arasında örgütün sözde lider kadrosundan elebaşları da var. Böylece 24 Temmuz 2015'te teröristle mücadelede başlayan yeni süreçte bugüne kadar etkisiz hâle getirilen toplam terörist sayısı 30 bin 416 oldu." dedi.

Bakan Akar, yıl boyunca yapılan operasyonlarda örgüt tarafından kullanılan mevzi, sığınak ve barınakların imha edildiğini belirtti.

Hudut güvenliğinin sağlanmasına yönelik de önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Akar, "Yıl boyunca 82 bin 229 kişi yasa dışı hudut geçişinde bulunmaya çalışırken yakalandı" dedi.

TSK'nın Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde asayişin sağlanmasına yönelik yapılan açışmlarla ilgili de bilgi veren Bakan Akar, 450 bini İdlib'de olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyelinin gönüllü, güvenli ve saygın şekilde topraklarına döndüğünü ifade etti.

FETÖ ile mücadele

Bakan Akar, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirterek, "Yeni bilgi, belge ve veriler ışığında mücadeleye kararlılıkla devam ediyoruz" dedi. 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından 20 bin 833 kişinin TSK ile ilişiğinin kesildiğini ifade etti.  (İLKHA) 

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir